Artikel top billede

Derfor må dit firmanavn kun staves med store bogstaver

God gammeldags EDB holder på formerne.

Danske selskaber og firmaer kan ikke benytte sig af smarte nymodens navne-fif, hvor nogle af bogstaverne er små og andre store, i hvert fald ikke når det gælder deres officielle registrering.

I firmanavne, som registreres hos Erhvervs og Selskabsstyrelsen, er alle bogstaver store - BASTA.

Den stive stave-regel fik forleden indehaveren af det nystiftede firma DanAdvice til at henvende sig til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og bede om, at styrelsen begyndte at acceptere både små og store bogstaver.

Den anmodning er imidlertid blevet afvist.

I svarbrevet, som styrelsen har adresseret til DANADVICE, forklarer man, at en eventuel ændring af de store bogstaver er en stor sag. Så stor, at det bare ikke kan lade sig gøre lige nu.

"Efter styrelsens opfattelse vil imødekommelse af din anmodning og en ændring af EDB systemet medføre administrative og økonomiske byrder. På denne baggrund kan styrelsen ikke imødekomme din anmodning, men har noteret sig dine ønsker om ændring af vores EDB system," hedder det i svarskrivelsen.

Erhvervs og Selskabsstyrelsen gør desuden opmærksom på, at det jo kun er i styrelsens registrering, at navnet står med stort. Indehaveren af DanAdvice har jo frihed til at stave navnet, som han synes, det er bedst, når det gælder firmaets brevpapir og den slags, forklarer styrelsen meget pædagogisk.

Men problemet er, at mange mennesker finder frem til et firma netop ved at søge på registrene hos Erhvervs og Selskabsstyrelsen.

"Jeg bliver ofte kontaktet af folk, der har slået os op i et register lavet af Erhvervs og Selskabsstyrelsen, og de kan sjældent udtale navnet, fordi det står med store bogstaver. De tror, vi hedder  "DANA...-et eller andet". Det er kun firmanavnet, der er påtvunget stor bogstavering, de øvrige oplysninger kan deres EDB-system godt finde ud af at skrive med småt," siger Bjarne Ovesen, indehaver af DANADVICE DanAdvice.

ComON har forhørt sig hos Erhvervs og Selskabsstyrelsen om baggrunden for den markante insisteren på versaler i firmanavne. Styrelsen oplyser, at det EDB-system, der driver værket - det såkaldte produktionsssystem, er et egetudviklet mainframe-system, der stammer helt tilbage fra 1985. EDB systemet er udviklet i Natural og kører med en ADABAS database. Det blev i 2006 konverteret til Java/Oracle.

Planen er, at det gode gamle EDB-system om et par år skal erstattes med et ny selvbetjeningssystem, og så bliver små bogstaver muligvis mulige i danske firmanavne.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere