"Der er stor usikkerhed forbundet med at skønne over provenuet af en genindførelse af beskatningen af fri telefon," skriver regeringen selv i bemærkninger til det nye lovforslag.
Både tabene for statskassen ved afskaffelsen af multimedieskatten.
Og indtægterne ved indførslen af den nye skat på fri telefon afviger da også i lovforslaget fra de første meldninger.
Her fremgik det af forslaget til finansloven, at indtægterne fra den nye skat vil beløbe sig til 50 millioner kroner mod nu et skøn på 75 millioner kroner i lovforslaget.
Tilsvarende blev det i forslaget til finansloven vurderet, at tabene for statskassen ved at tage livet af multimedieskatten vil koste 500 millioner kroner årligt.
Det tal er nu steget i lovforslaget til 675 millioner kroner.
Utrygheden spreder sig
Men selvom det unægteligt ser ud til at blive en samlet lavere regning til danskerne, så skaber ord som "stor usikkerhed" nu åbenlys utryghed hos flere aktører.
Revisor Niels Sonne fra Deloitte fremhæver eksempelvis, at statens indtægter reelt vil være højere end angivet i lovforslaget.
"Der er ikke medtaget så meget som én krone i forventet provenue-indtægt, som følge af fjernelse af muligheden for bruttolønsordninger med computer med tilbehør," siger Niels Sonne, der undrer sig over det forhold.
IT-Branchen: Meget dyrere
I en fælles pressemeddelelse fra IT-Branchen og Dansk Erhverv er kritikken benhård.
Her lyder påstanden, at indførslen af den nye skat ikke vil indbringe hverken 50 eller 75 millioner kroner, men mindst en kvart milliard kroner.
"Multimedieskatten bliver reelt ikke afskaffet. Det viser tallene med al tydelighed."
"Multimedieskatten bliver nu blot erstattet med en ny skat på digitale arbejdsredskaber, som rammer rigtig mange danskere. Det er et kæmpe selvmål regeringen er ved at lave," udtaler administrerende direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen i meddelelsen.
Ifølge de to organisationers beregninger vil mindst 246.000 danskere blive ramt af den nye smartphoneskat.
Du kan læse mere om beregningerne her.
Den nye skat træder i kraft den 1. januar 2012.