Pop-up-vinduer skal stoppe pirater

Antipiratgruppen tager et nyt våben i brug mod piratkopiering af musik. Mulige pirater skal med pop-up-vinduer advares om, at de måske er i gang med noget ulovligt, når de begynder at hente musik på nettet. Hvordan teknikken virker er uvist.

Et pop-up-vindue, der fortæller, at du muligvis er ved foretage dig noget ulovligt, er næste skridt i musikbranchens kamp mod piratkopiering.

Antipiratgruppen, der blandt andet repræsenterer pladeselskaberne, deltager fra i dag i en international kampagne, der sender pop-up-vinduerne op i hovederne på internetbrugerne.

Potentielle pirater vil blive ramt af vinduerne, i samme øjeblik de forsøger at downloade ulovlige kopier fra internettet.

I vinduet får brugeren at vide, at han muligvis er i færd med at foretage sig noget ulovligt.

Ingen teknisk forklaring

Antipiratgruppen oplyser i en pressemeddelelse, at pop-up-advarslen dukker op i forbindelse med navnene på adskillige tusinde stykker musik, hvoraf en del er af danske kunstnere.

Gruppen fortæller ikke, hvordan den har fået adgang til at aktivere pop-up-vinduerne, når brugere surfer rundt på hjemmesider eller fildelingstjenester for at hente musik.

Advokat Torben Steffensen, der er daglig leder af Antipiratgruppen, var ikke umiddelbart at træffe for en teknisk forklaring.

Computerworld Online har prøvet at finde hjemmesider og fildelingstjenester, der aktiverer advarslen, hvis man har fået øje på en ulovlig MP3-fil, men under testen dukkede ingen pop-up-vinduer frem.

Møder modstand

Antipiratgruppen vurderer tabet ved ulovlig kopiering, herunder at downloade musik og film, til mellem 500 millioner kroner og en milliard kroner om året alene for den danske underholdningsindustri.

I det seneste halve år har Antipiratgruppen levet et stille liv uden offentlig omtale af betydning og uden sin egen hjemmeside, efter at sekretariatet for gruppen flyttede fra advokatfirmaet Bech-Bruun Dragsted til Johan Schlüter i København.

Nu har antipiraterne taget skeen i den anden hånd og truer enhver, der henter ulovligt, ophavsretligt beskyttet materiale på nettet eller gennem fildelingstjenester. Ligesom i flere andre lande møder Antipiratgruppen modstand hos internetudbyderne, der ikke vil udlevere oplysninger om sine kunders forbrug uden at se dommerkendelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere