Xerox dumper pris på farve-laserprinter

Det er ikke lykkedes Xerox at udvikle en farvelaserprinter, der fungerer ordentlig og samtidig kan sælges for under 8.000 kroner. Det har holdt printerfabrikanten helt uden for et stort marked, og derfor har Xerox næsten halveret prisen på en af sine dyre printere.

Laserprinterens opfinder, Xerox, har forgæves prøvet at udvikle en farvelaserprinter, der kan sælges til under 8.000 kroner.

Firmaet kan ikke få en printer til at virke ordentligt for de penge, og derfor har Xerox taget et utraditionelt skridt og næsten halveret prisen på en model, Phaser 8200, der før kostede 13.500 kroner, så den nu koster 7.400 kroner.

Xerox kan nemlig ikke leve med alene at sælge dyre farvelaserprintere, for prisklassen op til 8.000 kroner udgør trods alt 65-70 procent af markedet herhjemme, forklarer distributionschef Bjarke Nyby, Xerox Danmark.

Med prisbaskeren vil Xerox hjælpe med styrke markedet for farvelaserprintere fra 9.000 enheder i år til dobbelt så mange om tre år. I dag udgør farvelaserprinterne, der allerede har oplevet store prisfald, 15 procent af markedet for laserprintere.

Xerox' farvelaserprintere bruger ikke traditionelle tonerpatroner, men har gennem firmaet Tektronix, som Xerox købte i 2000, udviklet nogle farvebrikker af voks, der varmes op i printeren og smelter farven ud på papiret.

Dermed skaber 100.000 print med farvebrikkerne kun to kilo miljøaffald, mens traditionelle tonerpatroner med deres omfattende emballage skaber 120 kilo affald, hævder Xerox.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere