AMD køber sig til små processorer

Chipproducenten AMD vil levere processorer til alle computere uanset størrelse. AMD køber derfor en division hos National Semiconductors, der udelukkende producerer chips til tynde klienter og andre små enheder.

Advanced Micro Devices (AMD) har købt størsteparten af en division hos National Semiconductor, der producerer chips til mindre enheder som tynde klienter, smart displays og set-top-bokse.

Dermed forsøger AMD at kunne tilfredsstille efterspørgslen efter chips til computere i alle størrelser.

I handlen med National Semiconductor indgår viden og aktiver, især omkring den såkaldte Geode-familie af mikroprocessorer.

Cirka 132 ansatte flytter med fra National Semiconductor til AMD. Prisen for overtagelsen er ikke offentliggjort.

AMD mener nu at have en komplet produktfamilie, der dækker alt fra små enheder til store servere, og som bygger på den samme arkitektur, nemlig x86.

Dertil kommer, at AMD sidste år købte selskabet Alchemy, der udvikler MIPS-baserede processorer til lommecomputere, og kort efter lagde AMD selv navn til produkterne.

Hos konkurrenten Intel har man også chips til de fleste af formål. Intel bruger ARM's arkitektur i processorer til lommecomputere og Intels egen EPIC-arkitektur til Itanium 2 server-processorer foruden x86-arkitekturen til Pentium 4- og Pentium M-processorerne.

Hos National Semiconductor vil man uden Geode-forretningen nu koncentrere sig om sin kerneforretning, chips til analog signalbehandling, og forsøge at gøre den profitabel, hedder det i en pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere