Tysk Linux til PowerPC

Linux fortsætter med at erobre verden. Efter succesen på Intel-platformen spredes Open Source-styresystemet nu til både store servere og små indlejrede systemer. Tyske SuSE sætter Linux på Apple's PowerMac.

Linux over alt

Styresystemet Linux er inde i en fortsat udvikling, hvor systemet distribueres til flere og flere platforme. Styresystemet, der først blev udbredt på pc'ere, kan i dag køres på en lang række platforme. Systemet køres på Intel's processorer, Alpha-processorer, små indlejrede mikroprocessorsystemer og store IBM mainframe-maskiner. Aktuelt er Linux nået til Mac-platformen.

Hvis Linux-miljøet fortsætter denne udvikling, bliver Linux den mest udbredte standard på tværs af forskellige platforme. IBM Danmark har udtalt, at et af deres argumenter for at støtte Linux, er ønsket om at få en fælles standard-platform, som også kører på tværs af IBM's egne forskellige systemer.

Linux kan køre på de mindste klientmaskiner og de største servere. Det betyder, at virksomheder der kører Linux kan skalere systemet op, alt som behovet vokser. En server kan startes på en billig pc, og alt som behovet vokser, kan systemet flyttes over på større og kraftigere maskiner.

SuSE's Linux 7 til S/390

Det tyske firma SuSE har udsendt flere versioner af deres Linux version 7 produkt. Efter lanceringen af den første version 7 til pc'erne i september, kom der en version til IBM's mainframe S/390 server først i november. Denne version understøtter IBM's G5, G6 og Multiprise 300 servere.

Linux til PowerPC

SuSE's Linux 7 til PowerPC

SuSE har her i november udsendt Linux 7 PowerPC Edition (PPC). Blandt computerne, der er bygget på PowerPC, finder vi IBM RS/6000 og Apple PowerMac. Hermed får Mac-brugerne en version af Linux-styresystemet, som er tilpasset deres maskine.

Produktet kommer med 5 fyldte CD-ROM'er til en pris på omkring 370 kroner plus moms. De 5 CD-ROM'er indeholder selve styresystemet og tusinde applikationer. Styresystemet er bygget på Linux-kernen i version 2.2.16.

Programpakken indeholder konfigurations- og installationsværktøjer, som gør det lettere at komme igang med Linux. Blandt de grafiske brugergrænseflader medfølger den stabile KDE 1.1.1 samt XFree86, men der er også nyere versioner af programmerne for dem, der tager risikoen for at være med i fronten.

I de mange applikationer på CD-ROM'erne finder man programmet MoL, Mac on Linux, som giver adgang til MacOS-systemer på netværk. I listen over understøttede netværk finder vi AppleTalk, der er Apple's lokalnetværksprotokol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere