Ementor vil forhindre medarbejder-flugt

Ledere i Ementor værger sig mod medarbejderflugt. Ansatte, der siger deres job op, bliver suspenderet for at undgå, at de lækker oplysninger til selskabets konkurrenter. Direktøren afviser dårlig stemning eller uortodokse metoder.

Fyringsrunder efter fusionen mellem de to Merkantildata-selskaber Eterra og Ementor, får det norskejede selskab til at frygte, at medarbejderne flygter til konkurrenterne.

Forhandleren Eterra fusionerede i foråret med den mindre konsulentforretning Ementor., og efterfølgende er omkring 7o medarbejdere i det tidligere Eterra fyret.

Via interne mails forsøger ledere i Ementor nu at advare de ansatte mod jobskifte. Samtidig har selskabet øjeblikkeligt suspenderet medarbejdere, som siger op for at gå til konkurrenter.

Mail: Konkurrent genskaber paradis på jord
Computerworld Online er i besiddelse af en mail, hvor en leder i Ementor advarer ansatte mod at tro på løfter om bedre forhold hos konkurrenter. Løfterne er ifølge mailen kun et lokkemiddel, der skal skade Ementor, fordi markedet generelt er presset.

- I desperation forsøger man så, om man kan skade en konkurrent ved at flytte Ementor medarbejdere, står der.

- Jeg er blevet bekendt med mere eller mindre filantropiske løfter om fantastiske forhold, astronomiske gageforhøjelser, oversøiske rejser, uddannelse ad libitum fra en tidligere topdirektør i Eterra..........Jeg undres over, at en af de tidligere meget indflydelsesrige personer i Eterra pludselig ser sig i stand til på det nærmeste at genskabe paradis her på jorden, fortsætter mailen.

Forevist mailen forsvarer administrerende direktør i Ementor, Finn Hindkjær Pedersen, at lederen er irriteret over, at en tidligere kollega snupper hans medarbejdere.

- På den anden side prøver han vel bare at sikre, at der ikke sker unødig mytedannelse i forbindelse med fratrædelser, siger han.

Ifølge direktøren bliver Ementor-medarbejderne ikke kontaktet mere end normalt af konkurrenter med jobtilbud.

Standard at suspendere

Finn Hindkjær Pedersen afviser forlydender om, at Ementor har suspenderet af frygt for, at de skulle tage kolleger med til konkurrenterne.

I direktørens øjne er suspenderingerne udelukkende forsvar mod, at konkurrenter får vigtige informationer om Ementor.

- Det er standardprocedure, at vi suspenderer i tilfælde, hvor medarbejdere flytter til konkurrenter, hvis vi har en forventning om, at de muligvis kan misbruge eller bringe information videre, som kan skade vores konkurrencesituation. For det er jo klart, at når medarbejdere er på vej at andet sted hen, så begynder loyaliteten at svinge, siger Finn Hindkjær Pedersen.

Når medarbejderne siger op til fordel for konkurrent, skal de ikke møde på arbejde, medmindre de bliver kontaktet, og så bliver de nægtet adgang til virksomhedens interne system.

Direktør: Vi hyrer igen
Men Finn Hindkjær Pedersen afviser, at Ementor bruger skrappe metoder for at undgå, at folk flygter på grund af usikkerhed om flere fyringer.

- Det kan vi slet ikke påvirke ved at sende folk hjem. Det eneste, man kan gøre for at fastholde medarbejdere, er at motivere dem gennem spændende og udfordrende opgaver, siger Ementor-direktøren.

- Jeg opfatter det ikke som odiøst, at vi hyrer medarbejdere fra konkurrenterne og omvendt. Det betyder bare, at man så må være professionel og stoppe adgangen til den interne information, tilføjer han.

Direktøren betegner stemningen blandt medarbejderne som "udmærket" efter omstændighederne, hvor ledelsen har meldt ud, at der skal skæres for at få gavn af synergieffekterne efter fusionen med Eterra.

Finn Hindkjær Pedersen oplyser, at Ementor er begyndt at ansætte igen i de afdelinger, hvor det går godt. Han anslår antallet af nyansatte til omkring 15.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere