Artikel top billede

Din Android er det perfekte mål for mobilmalware

Al nyudviklet malware til mobile enheder har Android som mål, lyder det fra McAfee. Se her, hvad malwaren typisk består af.

Læs også: Det vælter ind med malware på din Android-mobil

Computerworld News Service:  Android blev ifølge sikkerhedsselskabet McAfee allerede i andet kvartal 2011 det mest populære mål, men nu står det endnu værre til.

"Faktisk var Android i dette kvartal det eneste mål for udviklerne af mobilmalware," står der i McAfees nye rapport om årets tredje kvartal.

Den kommer samtidig med en anden sikkerhedsrapport fra Juniper Networks, der ligeledes har kig på malware-niveauet for Android. Det kan du læse mere om her.

Samlet set er der i tidens løb blevet skrevet mere malware til mobilstyresystemet Symbian, men Android har nu overgået Symbian, hvad angår nye exploits.

Af almindelige angreb kan nævnes SMS-trojanere, der kaprer telefonen og ringer op til højttakserede numre.

Det drejer sig eksempelvis om Android/Wapaxy, Android/LoveTrp og Android/HippoSMS.

De opsnapper endda bekræftelsesbeskeder, så ofrene ikke indser, hvad der er i færd med at ske.

Stjæler data

McAfees rapport beskriver en forøgelse i antallet af tilsyneladende legitime apps til Android, som indeholder malware, der stjæler så meget data som muligt fra telefonen.

Andre trojanere på Android går efter selve opringningerne på den kompromitterede telefon. For eksempel optager og stjæler trojaneren Android/NickiSpy.A både telefonopkald, GPS-data og SMS'er.

McAfee har også iagttaget rodangreb, der fjerner applikationer fra den sikre sandkasse, som Android er designet til at placere dem i. Det giver angriberne adgang til databaser og funktioner såsom SMS, e-mail og kontakter.

Mobilmalwaren er ifølge McAfee steget stødt i løbet af de sidste 11 kvartaler og i tredje kvartal i år blev der opdaget omkring 1.400 forskellige slags.

Rootkits ser ifølge McAfees rapport ud til at have fremgang igen efter antallet af nyopdagede eksemplarer faldt hver måned fra marts til juni.

Men i september steg antallet brat igen til næsten 60.000 efter et lavpunkt på lige over 30.000.

Angriberne fokuserer tilsyneladende på rootkit'ene TDSS og Koutodoor. McAfee har fundet omkring 35.000 eksemplarer af TDSS og omkring 25.000 eksemplarer af Koutodoor.

Nævnt efter udbredelse er de former for skadelige kode, der opdages flest af på verdensplan, følgende:

- Skadelige iframes.

- Skadelige genvejsfiler i Windows.

- Filinficeringer.

- Malware baseret på automatisk afspilning af flytbare enheder såsom USB-nøgler samt webbaserede filinficeringer.

Den generelle hastighed for udbredelse af malware ser ifølge rapporten ud til at accelerere.

Sidste år lød McAfees prognose for det samlede antal unikke malwareprøver, man ville opdage i 2011, på 70 millioner. Det tal er indtil videre blevet revideret til op mod 75 millioner.

Læs også: Det vælter ind med malware på din Android-mobil

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere