Artikel top billede

Logitech dropper Google TV-platformen

Logitech vil ikke udvikle en efterfølger til sin Google TV-boks.

Det menes at Google TV-eventyret har kostet Logitech mere end en halv milliard kroner. Nu fortæller Logitech at man opgiver sine planer om at udvikle en efterfølger til den Google TV-baserede Revue boks.

Logitech var de første til at lancere en boks med Google TV-platformen sidste år - men systemet har været ramt af mange problemer.

Trods de store ambitioner om at smelte fjernsyn og web sammen med den Android-baserede platform, er det blevet et flop. Revue har fået negative anmeldelser og forhandlerne har sendt flere bokse tilbage end der er solgt.

Logitech-chef Guerrino De Luca fortalte i sidste uge, at man ikke vil udvikle en ny Revue-boks. Han ville dog ikke helt udelukke, at Logitech måske vil forsøge igen med en senere generation af Google TV.

Så er det måske ikke helt overraskende, at Logitech placerer ansvaret for fiaskoen hos Google.

De Luca mener at Google har "gennemført en stor lancering med et beta-produkt og det har kostet os dyrt".

Google TV var slet ikke klar til lancering på det tidspunkt, hvor de første bokse kom på gaden - og Logitech har senere sænket prisen fra 300 til 100 dollar. Men det har heller ikke reddet platformen.

Den er baseret på en simpel computer, der enten kan integreres direkte i fjernsynet eller indbygges i en ekstern boks. Denne computer bruger Android som operativsystem og Chrome som browser.
 
Med platformen kan tv-seerne frit springe mellem tv- og web-indhold og hente både gratis og betalingspligtige tv-kanaler direkte fra nettet. Desuden kan indholdet automatisk skræddersys til brugerens præferencer. Et halvgennemsigtigt Google-søgefelt lægges hen over skærmen.
 
Men anmeldelserne har klaget over, at det er for svært at betjene systemet og der mangler indhold. Desuden er for mange fejl, som Google dog har lovet at rette med opdateringer.

I sidste måned kom en opdatering til Google TV, hvor man blandt andet har forbedret integrationen af Android Market.

De store amerikanske tv-stationer som ABC, NBC, CBS og Fox har afvist at understøtte Google TV.

Den anden store hardware-partner i Google TV-projektet - Sony - holder indtil videre fast i platformen. Men det kan blive svært, for Intel vil ikke længere fremstille Atom-chips til fjernsyn. De første Google TV-bokse bruger netop Intel-processorer.

Det menes at både Sony og Apple udvikler en helt ny tv-platform - en kombination af tv og computer. Markedet bliver spået et enormt potentiale - men Google TV viser altså også, hvor galt det kan gå.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere