Læs også: Samsung vil stoppe salget af den nye iPhone
Torsdag den 6. oktober - kun to dage efter lanceringen - anmodede Samsung domstolene i Paris og Milano om at forbyde salget af Apples nye telefon. Samsung mener, at iPhone 4S strider mod to Samsung-patenter.
I sidste uge mødtes de to selskaber så i retten i Milano. To dage senere - fredag den 28. oktober - begyndte Apple at sælge telefonen i Italien. Det betyder imidlertid ikke, at Samsung har tabt sagen.
Reuters Italia skriver efter første retsmøde, at dommeren har bedt Samsung redegøre mere uddybende for virksomhedens sagsanlæg mod Apple. Dommeren har givet Samsung frem til 15. november til at udfærdige et nyt klageskrift.
Herefter har Apple frem til 6. december til at besvare Samsungs anklage. Næste retsmøde afholdes 10 dage senere, og det betyder, at Apple kan fortsætte salget af den nye iPhone i Italien frem til 16. december.
Sagen er dermed stadig helt åben.
Kontraktdetaljer bliver afgørende
I samme omgang har Samsung forsøgt at få standset salget af iPhonen i Frankrig, men også her har en dommer udskudt afgørelsen.
Dommer Marie-Christine Courboulay har nemlig udbedt sig flere oplysninger om stridsspørgsmålet inden næste retsmøde, der er sat til den 15. november.
De to patenter, Samsung beskylder Apple for at have forbrudt sig mod, handler om brugen af en bestemt 3G-standard. Altså en teknologi, der henter data ned på telefonen.
"Teknologien, der er blevet krænket, er afgørende for, at tele-netværk og mobiltelefoner kan fungere pålideligt. Samsung mener, at Apples krænkelse er for alvorlig, og at salget af iPhone 4S derfor bør forhindres," skriver Samsung i en pressemeddelelse.
Her begynder det at blive temmelig kompliceret for den almene smartphone- eller iPhone-bruger.
Den omdiskuterede 3G-teknologi kræver, at en bestemt chip indbygges i telefonerne. Det er den chip, Samsung har patent på. Samsung fremstiller imidlertid ikke chippen selv, men har i stedet allieret sig med chip-producenten Qualcomm.
Apple anvender chips fra samme producent i deres nye iPhone.
Derfor har den franske dommer ønsket at se nærmere på kontraktforholdene mellem Samsung og Qualcomm. Samsungs sag mod Apple afhænger nemlig af, hvordan Samsung har delagtiggjort Qualcomm i patentet.
Et patent kan overflødiggøres, hvis ejeren ikke opretholder det ved at værne om sit unikke produkt. Har Samsung delt patentet med Qualcomm, "udmattes" patentet. Det vil sige, at patentet mister sin betydning.