Artikel top billede

Streaming dominerer hos 3 - gammeldags telefonsamtaler fylder stort set intet

Se her, hvad der optager pladsen på det mobile bredbånd.

Forleden lavede teleselskabet 3s britiske afdeling et regnestykke over, hvor meget tale fylder i forhold til data på selskabets netværk. Resultatet: Kun sølle tre procent af trafikken på netværket udgøres af gammeldalsdags telefonsamtaler med et menneske i hver ende. Resten, altså 97 procent, var basalt set "samtaler" mellem computere - med andre ord: datatrafik.

"Det bliver endnu mere utroligt, når man ser på, at der siden juni sidste år har været en enorm stigning på 427 procent i mængden af data, som folk forbruger med deres smartphones på 3's net. De downloader apps, streamer film, finder vej gennem byen med Google apps og tjekker op på Facebook. Det løber alt sammen op - og det bliver gjort mere end nogensinde," hedder det på den officielle blog på 3's britiske hjemmeside.

Tallet er sandsynligvis i samme størrelsesorden på 3s net herhjemme.

"Men det betyder ikke, at telefonsamtalen er ved at forsvinde fra civilisationen, som vi kender den," siger 3's danske informationschef Stine Green Paulsen.

Hun forklarer, at voice-trafik komprimeres meget. Derfor fylder det så lidt, som det gør i forhold til data. En mere reel sammenligning, hvor man ikke kun kigger på de rå datastrømme men på den procentvise anvendelse af telefonerne hos de faktiske brugere af kød og blod, ville givet vis vise en langt større andel til den gode gammeldags telefonsamtale, mener informationschefen.

På ComONs opfordring har 3 lavet en opgørelse over, hvad det er for datatyper, brugerne henter ned fra det danske net.

Opgørelsen viser, at streaming-tjenester sluger halvdelen af al trafik på 3's net, browser-trafik står for 30 procent af trafikken, mens ti procent af al trafik på 3's mobile bredbånd optages af fildelere. De resterende ti procent af trafikken henregner 3 i kategorien "andet".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere