Medion og Aldi: Nu succes med lomme-pc

Medion leverer nu tredjeflest lommecomputere i Europa. Succesen er udelukkende opnået ved at sælge en model som navigationsanlæg, hovedsageligt gennem discount-kæden Aldi.

Hvem skulle for bare to år siden have troet, at et tysk firma ved navn Medion ville figurere på top tre-listen over de bedst sælgende computermærker i Europa, og at Aldi ville være det foretrukne udsalgssted.

Men succesen fortsætter, viser en opgørelse fra det engelske analysefirma Canalys, som har opgjort salget af lommecomputere (PDA'er) og avancerede mobiltelefoner i Europa, Mellemøsten og Afrika.

For i andet kvartal var Medion den tredjestørste leverandør af rendyrkede lommecomputere på det marked, og det endda uden at kalde produktet en lommecomputer.

I stedet har Medion og Aldi markedsført produktet som et navigationssystem med lommecomputeren som en sidegevinst.

Lommecomputeren er udstyret med et GPS-modul og et atlas, så den kan bruges til at finde vej på køreturen. Tilsvarende produkter er på markedet herhjemme.

Alene den markedsføring adskiller ifølge Canalys Medion fra de øvrige computerproducenter, og det er måske slet ikke så dumt endda.

Faldende salg

På verdensplan daler salget af håndholdte computere nemlig ifølge en undersøgelse fra et andet analyseselskab, IDC.

Ifølge IDC bliver lommecomputerne hovedsageligt brugt til at holde styr på kundernes personlige information.

Analytikerne mener, at producenterne mangler de applikationer, som skal overbevise brugerne om, at de har behov for at erstatte deres lommecomputer med en ny model. IDC forudser dog, at salget stiger igen i de kommende måneder.

Både på verdensplan og i Europa sælger Palm langt flest håndholdte computere. Markedsandelen på verdensplan er 40 procent. Nummer to er Hewlett-Packard, som sidder på omkring 17 procent, mens Sony i hele verden er nummer tre og Dell nummer fire.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere