Artikel top billede

Så god er Nokias nye WP7-telefon

(Opdateret med video) Nokia får ingen sær-features, som kan skille firmaets WP7 telefoner ud fra andre mærker med samme operativsystem. Alligevel tør finnerne satse hele butikken på det nye OS. Se her hvordan de første Nokia-telefoner med WP7 virker.

Nokias igangværende redningsplan fik i dag det første konkrete resultat. Firmaet har lanceret de første telefoner, hvor Symbian er skrottet til fordel for Windows Phone 7.

Den nye Nokia-toptelefon er døbt Lumia 800. Bortset fra nogle knapper og en anelse mindre skærmstørrelse er den udseendemæssigt næsten identisk med den allerede lancerede Nokia N9 - Nokias første og formentlig sidste telefon med det dødsfødte men meget roste operativsystem Meego.

Ligesom N9 er Lumia 800 en elegant sag, hvor telefonens chassis er støbt i polycarbonat. Rammen omkring den 3,7 tommer store AMOLED-skærm buer nedad, så det næsten ser ud som om skærmbilledet svæver ovenpå telefonen.

Polycarbonat er en art plastic, som i gennemsigtig udgave blandt andet bruges til beskyttelsesglas og drivhuse. Plastic lyder langt fra som noget high-end materiale, men i dette tilfælde er materialet gennemfarvet, og det har en skinnende finish, som mere minder om metal end om billigt plastic.

Overflade-finishen kommer dårligt til sin ret på fotos af telefonen, men holder man telefonen i hånden, opleves Lumia 800 som en langt mere lækker og vellavet sag, end man ville have gættet ud fra billederne.

Skærmen giver et overbevisende førstehåndindtryk og alt ser sådan set flot ud trods den begrænsede opløsning på 800x480. Generelt virker telefonen tilfredsstillende hurtig, handy og med kort eller ingen responstid, når man bevæger sig rundt i operativsystemet.

Åbning af kamerafunktionen var eksempelvis noget hurtigere på den prototype, ComON fik lov at lege lidt med, end det er set på andre WP7-telefoner, vi har prøvet - og væsentlig hurtigere end på en forhåndenværende Nokia N8.

Helt på højde med responstiden på de 3-4 sekunder, som kameraet på iPhone 4S og Samsung Galaxy Nexus brillerer med, virkede den nye Nokia dog ikke.

Dens hjerte er ellers en rimelig hurtig singlecore CPU på 1,4 Ghz. (Qualcomm MSM8255 (WCDMA) men der er kun 512 Mb hukommelse og kun 16 Gb indbygget lager.

Som Windows Phone-systemet dikterer, er der ikke udvidelsesmuligheder, men Nokia tilbyder ekstra lagerplads i en cloud-tjeneste.

Batteriet er på 1450 mAh og giver ifølge Nokia strøm nok til 13 timers samtale og syv timers video.

Nokia Lumia 800 og den lidt mindre Lumia 710 kommer først til Danmark i januar. Forventet pris bliver lidt over 3000 kroner for Lumia 800, mens 710 vil koste omkring et par tusinde uden abonnement.

Børsanalytikere har allerede været ude med en vurdering: Lumia 800 ER cool, i hvert fald tilstrækkelig lækker til, at en bank som Jyske Bank vil fastholde sin "købs-anbefaling" af Nokia aktien.

Spørgsmålet er så, om forbrugerne vil følge det råd, når telefonerne bliver sat til salg.

Nokias danske talsmand Niels Kjelstrup forklarer her nogle af de features, der skal gøre firmaets nye toptelefon til en sællert:
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere