Artikel top billede

Her er VMwares tre planer for din it-infrastruktur

I Bella Center løftede VMware-direktør Paul Maritz sløret for tre konkrete planer for kundernes virtuelle it.

Læs også:

Skod-vejr får it-gigant til at flygte fra Danmark

Hot it-emne får 7.000 it-folk til at mødes i København

Virtualiseringsfesten VMworld Europe med 7.000 deltagere i Bella Center i København er forbi.

Værten VMwares administrerende direktør Paul Maritz nåede lige at flyve ind fra et Gartner-Symposium i USA for at lukke konferencen i en halvfyldt sal, fordi mange deltagere allerede var taget hjem.

Paul Maritz kunne med dugfriske tal fra analysehusene IDC og Gartner fortælle, at 59 procent af alverdens servere nu er virtualiserede, og VMware sidder med en 76 procent markedsandel. 

Dertil kommer, at analytikerne spår en fortsat virtualiseringsvækst på op mod 10 procent om året, hvilket overstiger de vildeste forventninger fra det forrige årti, hvor IDC anslog, at omkring 20 procent af verdens servere ville være virtualiserede i 2010.    

VMware-bossen var ikke virtuel

Den succes kan også ses på selskabets seneste kvartal-regnskab, hvor VMware kan notere endnu en rekord-omsætning på godt fem milliarder kroner.

Det svarer til en vækst på 32 procent i forhold til tredje kvartal i 2010.

Set i lyset af selskabets selvforståelse og betydning for it-industrien som opfinderen af virtualiserings-teknologien til x86-platformen, efter IBM opfandt konceptet helt tilbage i 1960'erne, var det egentlig lidt underligt, at de bemærkninger først faldt, da festen allerede var gået på hæld.

Med nutidens sofistikerede teknologi kunne Paul Maritz ellers have været virtuelt til stede ved VMworld-åbningen i tirsdags, da folk var friske og ikke havde festet igennem hele onsdag aften til konferencens store afslutningsbal på Carlsberg-bryggeriet i København.  

Den tre-strengede strategi

Den fysisk indfløjne Paul Maritz kunne dog berette om VMwares tre-strengede strategi, som måske var gået lidt tabt i tågerne i de foregående dages tordenbulder fra cloud-markedsføringen i Bella Center.

For selvfølgelig storsatser VMware stadig på infrastrukturen i det gode gamle serverrum, hvor virksomhedernes delte ressourcer nu har fået det noget omdiskuterede navn Private Clouds. 

"Nu står vi over for cloud-æraen," bedyrede Paul Maritz fra scenen og forklarede, at VMwares ene helt store målsætning er en fortsat udbygning af vSphere-platformen med nye management-produkter, der også blev fortalt om tidligere på konferencen

Ny applikations-arkitektur

Dernæst talte Paul Maritz om, at VMware som sit andet strategi-ben har fokus på applikations-arkitektur.

"En måde at kategorisere vores computer-alder er at kigge på typen af applikationer. I skyen ser vi en udvikling af nye applikations-typer, der ikke kan blive håndteret i et traditionelt relations-database-management-system," lød det fra VMware-bossen.

Læs også:

Skod-vejr får it-gigant til at flygte fra Danmark

Hot it-emne får 7.000 it-folk til at mødes i København

Få dine apps ud på Android-tablets

Læs også:

Skod-vejr får it-gigant til at flygte fra Danmark

Hot it-emne får 7.000 it-folk til at mødes i København

Han talte i den forbindelse om virtualisering som vejen frem til skalerbarhed i en voksende mængde af kontekst-afhængige applikationer, så kunderne i denne cloud-tid kan undgå højt integrerede software-stacks, hvor virksomhederne risikerer at blive låst fast til software-leverandører på livstid.

Pudsigt nok nævnte han i den forbindelse ikke noget om, at der stadig er problemer med at hive data ind og ud i de såkaldte Public Clouds som eksempelvis Amazons EC2.

Den virtualiserede mobiltelefon

Det tredje ben i VMwares fremadrettede strategi er selve præsentationen af applikationerne på et stigende antal enheder som pc'er, mobiltelefoner og tablet-pc'er. 

På VMworld har VMware derfor disket op med blandt andet Horizon Application Management-værktøjet, der indeholder Horizon Mobile Manager til mobil-virtualisering, så VMware-kunderne kan medbringe sin egen mobiltelefon på jobbet og samtidig få forretningsapplikationer over på mobilen ved at pakke disse applikationer ind i virtualisering.

VMware har i den forbindelse netop indgået aftaler med Verizon i USA og Telefónica i Europa, som dog ikke findes i Danmark. Computerworld erfarer samtidig, at der bliver arbejdet på også at få danske mobilselskaber med på vognen.  

Sådan virker virtualiserings-mobilen

Horizon-mobilteknologien virker ved, at VMwares Android-partnere som LG og Samsung installerer dele af MVP-hypervisoren på deres telefoner, mens resten af hypervisoren, styresystemer og applikationer bliver streamet over mobilnettet således, at Horizon-kunderne selv kan sammensætte deres applikationspakker til specifikke medarbejdergrupper.

VMware forhandler samtidig med flere Android-mobilleverandører som HTC, hvorimod Apple indtil videre har nægtet virtualiseringskæmpen adgang til sit iOS-styresystem på iPhone-telefonen.

Til levering af applikationer barsler VMware desuden med AppBlast-projektet, der skal kunne levere alle applikationstyper - inklusiv de Windowsbaserede - fra servere eller tykke desktop-klienter til hvilken som helst webbrowser, der er understøttet af HTML 5.

Lanceringen for AppBlast er dog stadig ukendt, men VMware siger, at det næppe sker i 2011. 

Læs også:

Skod-vejr får it-gigant til at flygte fra Danmark

Hot it-emne får 7.000 it-folk til at mødes i København




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere