Her er alt du skal vide om Android 4
Søgegiganten har det med at give sine Android-opdateringer kage-klingende kodenavne som Honeycomb samt Gingerbread, og den seneste version hedder Ice Cream Sandwich.
"Sandwich-navnet" er ikke valgt helt tilfældigt, da styresystemet nu lægger mobilversionen 2.x og tablet-versionen 3.x sammen i den nye Android version 4.
Spørgsmålet er bare, om det får dit mundvand til at løbe eller giver dig mavepine?
Her får du overblikket over de vigtigste funktioner i Android 4:
Lås op med dit ansigt
Låsemekanismen minder om det, som du måske har prøvet på tablet-pc'er med Android. Du skal trække i en ring for at få enheden låst op, men du har også mulighed for at logge ind på din mobil med hjælp fra dit ansigt.
Det er set før på computeren hos blandt andre Lenovo, men nu er ansigtsgenkendelse også kommet til Android-telefoner med frontkamera.
Den første mobil med Android 4 er Galaxy Nexus, som er udviklet af Samsung i tæt samarbejde med Google.
Mobilen har ingen fysiske knapper på fronten. I stedet åbner styresystemet muligheden for, at ikoner i bunden af skærmen kan bruges til navigation, eksempelvis et tilbage-ikon og et ikon til at hoppe ind på hjemmeskærmen.
Ikonerne lyser i øvrigt op, når du trykker på dem.
Vi kan dermed forvente at se mange flere Android-mobiler i den kommende tid, hvor de fysiske knapper er fraværende på fronten. Det giver naturligvis mulighed for at få skærmen til gå endnu tættere på kanten - især i bunden.
Skyd hurtigere fotos
Kameradelen har fået en stor forbedring med Android 4. Der skulle ikke være nogen forsinkelse, når du trykker på fotoknappen, indtil billeder bliver taget.
På tidligere Android-modeller kunne der let gå flere sekunder, og dit motiv havde måske flyttet sig.
Når du har taget et foto, kan du hurtigt dele det ved at klikke på det. Du har også mulighed for at redigere billedet, og Android byder nu på en mængde værktøj til det formål.
Du kan fjerne røde øjne, beskære eller lægge filtre på dine billeder.
Som en smart detalje redigerer du ikke i originalfotoet. I stedet skaber Android en kopi, som du kan gå grassat på.
Dermed kan du altid vende tilbage til originalbilledet, hvis det viser sig at være bedre end dine evner til fotoredigering.
Opdateringen af Android giver dig også mulighed for at tage panoramabilleder. Du tager ét billede, hvorefter en skyder i bunden af skærmen guider dig, så du ved, hvornår du skal bevæge mobilen.
Opdatering af vigtige Android-programmer
De vigtigste programmer i Android har også fået sig en opdatering. Det gælder blandt andet browseren, kalenderen og Gmail.
Browseren understøtter nu det, som populært kaldes pornosurf, hvor din færden på nettet ikke registreres i browserhistorikken. Indstillingen kendes også fra Internet Explorer, Firefox og Chrome.
Desuden er dine bogmærker i Chrome på eksempelvis din bærbar nu synkroniseret med browseren på din mobil.
Som en bonus kan du desuden med mobil-browseren gemme websider, som du kan læse offline.
Få styr downloadforbrug
Google går meget op i, at det er muligt at bruge Android-mobiler med NFC-chip (Near Field Communication) til mikrobetaling, men i den nye version af Android har chippen også fået en anden funktion.
Den kan bruges til at udveksle data mellem to Android-mobiler ved blot at klaske dem sammen.
Finten hedder Android Beam. Det lyder smart, men faktisk har det længe været muligt at udveksle data på en lignende måde med app'en Bump.
Som en ekstra service er Android 4 også i stand til at give dig et visuelt overblik over dit dataforbrug. Det er muligt at sætte begrænsninger, der matcher dit teleabonnement, og du kan få advarsler, hvis du downloader lidt for heftigt på din 3G-forbindelse.
Det giver mere kontrol over dataforbruget.
Den første mobil med Android 4 er Galaxy Nexus, som er blevet til i samarbejde mellem Google og Samsung. Telefonen kommer til at koste 4.400 kroner, og den er klar i butikkerne i slutningen af december.