Artikel top billede

Strålfors Danmarks it-direktør Henrik Wochner er uddannet civilingeniør. Han er gift med Karin. De har børnene Emil og Marcus på 10 og 13 år og bor i Holte.

Bruger for meget tid på sin iPhone

IT-PROFIL: Strålfors it-direktør Henrik Wochner ser finanskrisen som it-branchens største udfordring.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg kan godt lide den hastige udvikling, man oplever i it-branchen. Der sker altid noget nyt. Hos Strålfors har vi udviklingen helt tæt inde på livet, da vi er midt i en transformationsfase, hvor vi går fra at være en printvirksomhed til mere og mere at blive en it-virksomhed. Det er en utroligt spændende proces, der gør det langt sjovere at være i it-afdelingen.
Til gengæld er jeg ikke så begejstret for folks manglende forståelse for it. Ofte betyder det, at store projekter bliver forsinket, fordi de ikke var ordentligt defineret fra begyndelsen. Opdragsgiveren var ikke klar over, hvad han/hun ville med projektet og ændrer ting undervejs, der skulle have været tænkt ind fra begyndelsen. Det betyder naturligvis forsinkelse i afleveringen af det endelige projekt og skylden lægges næsten altid på it-afdelingen.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Jeg er meget stolt af at have været med til at opbygge Strålfors' it til den position vi har i dag. Jeg har blandt andet startet vores output-management forretning op. Det er en konsulentløsning for elektronisk dokumenthåndtering, og det forretningsområde vækster kraftigt for tiden. Det er meget tilfredsstillende at se.

Og hvad er du mindst stolt af?

Når jeg ser tilbage på de mange sammenlægninger, vi har oplevet i Strålfors for eksempel ved opkøb og fusioner, så har processen med at integrere de nye it-løsninger til vores eksisterende løsning altid taget lang tid og været meget ressourcekrævende. Set i bakspejlet havde disse integreringsprocesser godt kunnet forløbe langt hurtigere, hvis vi havde haft mere fokus på den løsning, vi gerne ville ende op med.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg ser et stort forbillede i min tidligere chef Bjarne Mønster. Han har en fornuftig tilgang til tingene, tænker innovativt og er altid positiv. Han har været en øjenåbner for mig og blandt andet vist mig, hvordan man får folk til at engagere sig i større projekter. 

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Så ville jeg nok være i mit eget it-konsulentfirma, som jeg lukkede, da jeg fik mit tilbud om en stilling hos Strålfors. Det er sjovt at tænke tilbage på, hvad jeg med den erfaring og know-how jeg har i dag, ville have kunne drive den virksomhed til.

Hvad laver du om ti år?

Så er jeg måske it-konsulent i mit eget firma.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Egen it-konsulentvirksomhed styret fra en båd i Caribien.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

It-branchen blev meget hårdt ramt af recession, så en ny finanskrise ville være rigtig skidt. Krisen har ført os derhen, hvor alle forventer, at it i dag skal kunne levere det hele på den halve tid. Det er en situation, vi aldrig kommer ud af igen, men den skulle helst ikke forværres yderligere.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Hvis jeg var it-minister, ville jeg fokusere mere på it i skolen. Uddannelsessektoren er trods alt den sektor, vi skal leve af i fremtiden, så det er vigtigt, at vi investerer mere i uddannelsesprogrammer og holder Danmark i front it-mæssigt. Vi skal også fortsætte digitaliseringsprocessen inden for det offentlige generelt.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg er generelt god til at uddelegere, planlægge og prioritere. Men når det er sagt, kan jeg faktisk godt blive lidt afhængig af de peaks, der er i mit arbejde. Man nyder den ro, der opstår på den anden side af et peak, så meget desto mere.

Hvordan kobler du af?

Jeg bruger turen i bilen på vej hjem fra arbejde til at gennemgå dagen. Sædvanligvis er det bearbejdet, så jeg kan holde fri, når jeg kommer hjem. Min kone synes dog, at jeg kan være lidt slem til at bruge min iPhone for meget derhjemme. Når jeg har lidt længere tid til min rådighed står der sejlads og golf på programmet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere