Artikel top billede

Java er truet: Falder i popularitet blandt udviklerne

Hvis tendensen fortsætter, kan Java blive væltet af tronen som det mest populære programmeringssprog allerede i næste måned. Se hvilket sprog, der kandiderer til titlen.

Computerworld News Service: På trods af en større opgradering af platformen for nylig falder Java i popularitet, viser den seneste månedlige undersøgelse af anvendelsen af programmeringssprog, udført af Tiobe Software.

Oktober-udgaven af Tiobe Programming Community Index udkom søndag 9. oktober og viser, at Java faldt i popularitet med en brugerbase i september på estimerede 17,913 procent af alle udviklere imod 18,761 procent i forrige måneds indeks.

Java er stadig det mest anvendte sprog, men hvis den nedadgående tendens fortsætter, vil programmerings-sproget C, som aktuelt sidder på andenpladsen med 17,707 procent af udviklerne, ende som nummer et i næste måned, lyder prognosen fra Tiobe.

Java har ifølge dette indeks de fleste måneder siden 2001 været det mest anvendte programmeringssprog med kun nogle få undtagelser mellem sommeren 2004 og sommeren 2005 samt et par måneder sidste år, hvor C fik overhånden, forklarer Paul Jansen, der er managing director hos Tiobe. Baseret på den udvikling, han ser på området, vurderer Jansen, at Java står overfor en langsigtet nedtur.

"Årsagen til denne nedadgående tendens er sandsynligvis at finde i det faktum, at Java udvikler sig for langsomt i forhold til andre sprog såsom C#," vurderer han.

I juli udgav Oracle Java Standard Edition 7 som den første større opgradering i mere end fem år. Udgivelsen inkluderer forbedringer, der tager højde for processorer med flere kerner samt dynamiske sprog. Java SE 8 vil ifølge tidsplanen udkomme i 2013 og inkludere den planlagte JavaScript-engine Nashorn.

På Tiobes top 10 finder man i rækkefølge efter Java og C følgende programmeringssprog: C++, PHP, C#, Objective-C, Visual Basic, Python, Perl og JavaScript. Objective-C og Transact-SQL har aldrig været mere populære med anvendelser på henholdsvis 6,245 procent og 0,909 procent, mens Assembly igen er at finde på top 20, aktuelt på 19. pladsen. Visual Basic.Net skød op på 25. pladsen fra 39. pladsen i sidste måned, mens F# faldt fra 23. pladsen til 46. pladsen.

Tiobes indeks er baseret på antallet af uddannede programmører på verdensplan, der anvender de respektive programmeringssprog. Tiobe estimerer sig frem til disse antal ved hjælp af data fra søgemaskiner inklusiv Google, Bing og Yahoo samt Wikipedia.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere