Test: Samsungs trådløse fladskærm er überfuturistisk

Et lille USB-stik får din bærbare pc til at snakke trådløst sammen med en 27 tommer fladskærm fra Samsung. Se her hvorfor skærmen har potentialet til at blive hele familiens kæledægge.

Test: Samsungs trådløse fladskærm er überfuturistisk

Du kender det sikkert. Den stationære har fået en brutal pension og er endt på genbrugsstationen, eller også er den gemt af vejen i en støvet skammekrog.

I dag er den bærbare pc vores primære maskine, når vi skal skrive et dokument i Word, sende en håndfuld feriefotos til svigerfamilien eller betale regninger på netbanken.

Det fungerer fint, men nogle gange er de små bærbar-skærme en ulempe, hvis der eksempelvis skal redigeres billeder, eller du gerne vil multitaske og arbejde med flere åbne programmer.

Du kan naturligvis koble computeren sammen med en større skærm med et kabel, men Samsung er nu klar med en trådløs løsning takket være SyncMaster CA750.

Det er ganske enkelt muligt at sende signalet fra din bærbare pc til Samsungs 27 tommer skærm, og magien udføres af et diskret USB-stik, du fodrer computeren med.

Stikket er dog ikke perfekt. Det er formet som et L, og vi testede det sammen med Samsungs egen Series 9, der er sydkoreanernes seneste topmodel.

Selv om der står Samsung på både USB-stik og bærbar, så matcher de ikke hinanden. Stikket kan ganske enkelt ikke gå helt i bund, da toppen - hvor antennen må formodes at sidde - støder på kanten af maskinen. Ups, Samsung.

USB-stikket vil sandsynligvis fungere med andre computere, men det er lidt fjollet, at den ikke virker med Samsungs egen topmodel.

Løsningen er naturligvis at bruge et USB-forlængerkabel og koble stikket til alligevel. Det er dog ikke nogen vanvittig æstetisk løsning, og det er også en smule mere bøvlet.

Lav skærmopløsning

Når du først har installeret drivere til USB-stikket, som følger med på cd eller kan downloades fra Samsungs webside, er det en simpel proces at få skærm og bærbar til at lege sammen trådløst.

Du har flere muligheder, og du kan blandt andet sende skærmbilledet fra din bærbare op på den store 27 tommer skærm. Det er også muligt at forlænge dit skrivebord, så det går fra din bærbare pc og videre over på Samsung-skærmen.

SyncMaster CA750 er udstyret med en opløsning på 1920 gange 1080 pixel, og det er i underkanten, når skærmen er hele 27 tommer.

Vi havde gerne set, at den var 2560 gange 1600/1400 pixel, som de fleste 27 tommer pc-skærme i dag er udstyret med.

Opløsningen er dog til at leve med, og skærmen har fine farver og udmærket respons.

Der er ingen mærkbar forsinkelse, når du flytter musen, du har koblet til din bærbar, til cursoren bevæger sig på den 27 tommer store Samsung skærm. Der er dog en smule slør, når du eksempelvis hopper mellem programmer og mapper.

Host og hak med HD

Selv om du eksempelvis kun har en opløsning på 1366 gange 768 pixel på din bærbar, vil du kunne få vist det i opløsningen 1920 gange 1080 pixel på Samsung-skærmen.

Det fungerer glimrende og er nemt at få til at virke. 

Det er dog langt fra alt, der spiller for det sydkoreanske forsøg på befri dit hjem for kabelsuppe.

Mens de fleste almindelige og ikke voldsomt ressourcekrævende opgaver afvikles uden problemer, står det straks anderledes til, når du begynder at stille højere krav. 

Vi afspillede HD-videoklip i både 720p og 1080p fra YouTube, og det fik Samsung-skærmen til at hoste og hakke.

Den kunne ganske enkelt ikke afvikle det flydende. Det er måske også for meget at forlange, men det sætter en begrænsning på, hvad skærmen kan bruges til. 

Mens vi er ved skærmens ømme punkter, er det værd at nævne, at den står meget ustabilt.

Hvis du kommer til at ramme et af skærmens hjørner meget let, begynder den at vippe fra side til side, og vi frygtede flere gange, at den tog et højdespring fra skrivebordet for at ende sine dage knust mod gulvet. 

Mange tilslutningsmuligheder

Selv om den bærbare og skærmen snakker sammen trådløst, kræver det naturligvis fortsat, at Samsungs 27 tommer skærm får strøm.

Der er plads til et strømkabel i skærmens fod, hvor du også tænder for skærmen og kan koble fire USB-enheder til, eksempelvis en printer.

Som en lækker detalje understøtter CA750 to enheder med USB 3.0, der giver væsentlig hurtigere overførselshastigheder. 

Derudover byder foden blandt andet på en LAN-port, VGA-port, HDMI-port og en lydudgang, der gør det muligt at koble højttalere til.

Der er altså virkelig meget udstyr, der kan kobles til med kabler som tastatur, mus, kamera og internetforbindelse. 

Umiddelbart giver det fin mening. Skærmen kan dermed placeres som en arbejdsstation i huset, og når et familiemedlem bliver træt sin lille bærbar-skærm, kan vedkommende sætte sig hen for Samsung-skærmen og smide USB-stikket i sin pc. 

Det fungerer glimrende, da vi testede, og når først opsætningen er på plads, kan skærm og bærbar automatisk finde hinanden.

Rækkevidden er cirka 10 meter, og hvis du bevæger dig længere væk med din pc, vil forbindelsen ryge.

Den genoptages dog, hvis du går tættere på skærmen. 

Dobbelt op på prisen

Til en pris omkring 4.000 kroner er Samsung CA750 ikke nogen helt billig skærm.

Du kan få 27 tommer skærme med samme opløsning til cirka 2.000 kroner.

Til gengæld får du den trådløse teknologi, der for nogen vil være ret genial, og en multifunktionel skærm-fod. 

Det er godt forsøgt af Samsung, og det er en ambitiøs og visionær løsning. Desværre er den ikke perfekt. Opløsningen er lidt for lav til vores smag, skærmen vipper alt for let, og den kan ikke håndtere HD-video uden at hakke. 

Men kom igen, Samsung. Tilbage til tegnebrættet og drejebænken.

Der er ingen tvivl om, at den trådløse overførsel af signaler fra bærbare til fladskærme har et stort potentiale, og der er grund til at skrue op for forventningerne til de næste generationer af Samsungs trådløse modeller. De kan meget vel gå hen og blive rene kæledægger for mange familier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere