Artikel top billede

Her åbner 180.000 kvadratmeter CO2-neutralt datacenter

En byggegrund på 18 hektar er afsat til CO2-neutrale datacentre, der skal få strøm fra Islands vandkraft og jordvarme og anvende øens lave temperaturer til gratis køling.

Læs mere: Tip: Flyt supercomputerne til Island

Galleri: Her skal Danmarks nye supercomputer stå


Computerworld News Service: Island har slået dørene op for en byggegrund til 100 procent CO2-neutrale datacentre til servicering af selskaber fra særligt Storbritannien og USA, som ønsker at spare penge og udvide deres grønne it-strategier.

Det britiske firma Verne Global er det første selskab, der har åbnet et datacenter på den 18 hektar (180.000 kvadratmeter) store Keflavik-grund, som tidligere er blevet brugt til militære formål heriblandt NATO-operationer.

Datacentret får strøm fra Islands elnet, der hovedsageligt består af vedvarende energi fra vandkraft og jordvarme, men benytter sig også af de lave temperaturer på Island til gratis køling.

Verne, hvis største aktionær er Wellcome Trust, hævder, at det i forhold til strømforbrug ville koste 50 procent mere at drive et datacenter af samme størrelse hvor som helst i Storbritannien eller USA.

Hosting- og cloud computing-firmaet Datapipe, som har slutbrugere i USA, Storbritannien og andre lande, er det første til at anvende Vernes datacenter. Med Islands geografiske placering midt mellem USA og Storbritannien anser Datapipe det nye anlæg for at være ideelt til sine "grønne cloud"-initiativer.

Topchef for Datapipe, Rob Allen, udtaler om det nye datacenter: "Effektiviteten i forhold til strøm og køling kombineret med den strategiske geografiske placering vil give vores klienter mulighed for at vælg CO2-neutrale it-services i enterprise-klassen og en 100 procent grøn cloud."

Topchef for Verne Global, Jeff Monroe, fastholder under konferencen NetEvents i Rom, at der stadig er efterspørgsel på grønne it-løsninger på trods af rapporter om, at mange firmaer sylter de grønne tiltag i lyset af den stadig igangværende recession.

"Hvis man for samme pris tilbyder slutbrugerne en god, grøn service og en god service, som ikke er grøn, så vil de vælge den grønne service. Og giver man dem mulighed for at vælge en grøn service, som også er billigere, så vil de altid gøre det," vurderer Monroe.

Slutbrugere, der overvejer Datapipes services, vil nu være i gang med at regne ud, hvor meget de selv kan spare ved at benytte de af firmaets løsninger, der gør brug af det strømbesparende datacenter på Island.

Verne Global hævder at stå i første række til at bygge flere datacentre ved Keflavik.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs mere: Tip: Flyt supercomputerne til Island

Galleri: Her skal Danmarks nye supercomputer stå




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere