En kommentar fra EU-kommissær Neelie Kroes har fået europæiske teletopchefer op i det røde felt.
Kommissæren, der har ansvaret for teleområdet, sagde mandag, at det kan blive nødvendigt at tvangsdumpe priserne for at leje sig ind i de tidligere nationale telemonopolers kobbernet, hvis de ikke investerer i fiber.
Men det er en rigtig dårlig idé, siger flere prominente topfolk fra telebranchen ifølge Financial Times.
Franco Bernabé, der er bestyrelsesformand i Telecom Italia, mener, at det er urealistisk, at teleselskaberne skal pumpe milliarder af kroner i udbygning af fibernet, når de i forvejen har udsigt til en faldende omsætning.
Han mener, at Europa-Kommissionen har en helt forkert tilgang til, hvordan et teleselskab skal behandles. Franco Bernabé henviser til et gammelt Ronald Reagan-citat, hvor den tidligere amerikanske præsident kritiserer statsapparaters tilgang til erhvervslivet.
"Hvis det bevæger sig, beskat det; hvis det stadig bevæger sig, reguler det; hvis det dør, giv det tilskud," siger Franco Barnabé til Financial Times.
Bestyrelsesformanden i spanske Telefonica, César Alierta, siger ifølge finansavisen, at det vil slå den digitale agenda for Europa ihjel, hvis EU gennemtvinger lavere priser for at leje sig ind på kobbernettet.
Også bestyrelsesformanden i den franske gigantkoncern Vivendi, Jean-Bernard Lévy, langer ud efter kommissærens forslag. Teleselskaberne bliver mødt med for mange politiske krav om både at udrulle fiber og højhastighedsmobilnet samtidig.
Vivendi står blandt andet bag franske SFR, der har over 20 millioner fastnet- og mobilkunder i Frankrig.
Debat i Danmark
Diskussionen om prisen for at leje sig ind på kobbernettet har også raset i mange år i Danmark.
På den ene side lyder det fra teleselskaber som Telia og Telenor, at lejeprisen skal ned, for TDC tjener ifølge de virksomheder for godt på at leje nettet ud.
Omvendt lyder det fra elselskaberne, der har gravet fibernet ned for over otte milliarder kroner, at det vil undergrave deres forretning, hvis lejeprisen sænkes. De frygter, at bredbånd over kobber bliver så billigt i forhold til fiber, at forbrugerne dropper fiberbredbåndet.
Indtil nu har de mange investeringer i fiber endnu ikke kastet mange kunder af sig i Danmark.