Danmark kommende videnskabsminister, Morten Østergaard (R), har allerede fra morgenstunden været en meget travl mand.
Computerworld fanger alligevel den 35-årige politiker på vej til præsentationen hos dronningen, hvor han skal hilse pænt på majestæten sammen med resten af statsminister Helle Thornings-Schmidts (S) nye ministerhold på i alt 23 ministre - inklusive hende selv og Morten Østergaard.
Kan du fortælle lidt om, hvad du har tænkt dig at gøre for at effektivisere it-området?
"Arh, det er nok lidt for tidligt endnu," lyder det fra Danmarks nye videnskabsminister.
Som Radikale Venstres leder Margrete Vestagers højre hånd ved regeringsforhandlingerne på Crown Plaza-hotellet burde han være ganske godt inde i, hvordan digitaliseringen skal finde sted i Danmark i de kommende år.
Til formiddag har Morten Østergaard dog helt andre og meget konkrete problemer at slås med.
"Lige nu prøver jeg at nå frem til Statsministeriet i tide," lyder det over telefonlinjen fra den fåmælte minister, som altså endnu ikke er klar til at fortælle it-Danmark, hvordan digitaliseringen skal skæres.
Erfaring med it-faget
Morten Østergaard blev valgt til Folketinget i 2005, efter han havde siddet i nogle meget korte perioder som midlertidigt folketingsmedlem i perioden 2002 til 2004.
Den nye videnskabsminister er uddannet cand.scient.pol. og har i flere omgange bestredet Det Radikale Venstres it-ordfører-post både alene og i parløb med det tidligere folketingsmedlem Morten Helveg Petersen.
I de radikales 2020-planer har Morten Østergaard sat et klart fingeraftryk på it-området, hvor partiet blandt andet vil have helt op mod 95 procent af danskerne selvhjulpne på nettet inden 2020, når de skal i kontakt med det offentlige.
Morten Østergaard vil modsat sine forgængere på posten altså have praktisk erfaring med it-poilitik, inden han hopper ind på bagsædet i ministerbilen.
På erhvervssiden kan Morten Østergaard skrive markedschef i en periode på fire år fra 2001 til 2005 hos Dafolo, der har specialiseret sig i blandt andet blankettrykkeri og digitale dialogsystemer mellem den offentlige sektor og borgerne.
På forlagsdelen af Dafolo udgav Morten Østergaard selv bogen "Digital forkalkning" i 2004.