Shg indgår overenskomst med 3F

Shgs lager kører igen, efter at virksomheden har indgået overenskomst med 3F. Begge parter siger, at de nu lægger fortiden bag sig.

Efter fem ugers konflikt har onlineforhandleren Shg indgået overenskomst for de lageransatte med fagforeningen 3F. Aftalen blev indgået tidligere i dag - få dage før en udvidet blokade mod virksomheden ville have lammet vareleveringen til kunderne.

I den første kommentar efter forliget siger Shg's direktør Thomas Falborg dog, at det ikke er blokadetruslen, der har fået ham til at skrive under på lønaftalen med den ansatte.

»Det var et spørgsmål om, at nogle af de nuværende medarbejdere ikke længere følte sig trygge ved at komme på arbejde. De var trætte af at blive truet, og de var kede af ofte at blive nødt til at tilkalde politiet,« siger Thomas Falborg, som dog fastholder, at han ikke er vred over konfliktforløbet.

»Jeg har sagt hele tiden, at jeg ikke bærer nag. Det bliver man bare sur og gammel af. Jeg tror, at samarbejdet med 3F bliver godt. Det speeder en proces op, som vi allerede var i gang med,« siger Thomas Falborg.

I 3F's Århusafdeling oplyser faglig sekretær Jan Sylvest Andersen, at aftalen kom i stand efter en kort forhandling til formiddag på Thomas Falborgs kontor.

Der har dog gennem en uges tid været uformelle kontakter mellem parterne, siger Jan Sylvest Andersen, som erklærer sig godt tilfreds med at konflikten nu er afsluttet:

»Fra nu af er Thomas en samarbejdspartner, og jeg tror, at han på sigt vil blive glad for den aftale, vi har indgået,« siger Jan Sylvest Andersen.

Aftalen betyder, at de ansatte på lageret vil være sikret en startløn på 110 kroner i timen plus tillæg for skæve arbejdstider og weekendarbejde. Bortset fra nogle enkelte medarbejdere, som i mellemtiden har fundet nyt job, bliver samtlige af de oprindelige medarbejdere genansat.

Ifølge de strejkende lagerarbejderes talsmand Peter Haldborg kom den hurtige aftale som en glædelig overraskelse.

»Det er en forløsning for os, at vi endelig har fået tegnet overenskomst. Vi ser frem til at komme i gang igen på den rigtige side af hegnet. Nu skal vi ind og give den en skalle for at vise, at Thomas Falborg har truffet den rigtige beslutning,« siger Peter Haldborg.

Han er dog klar over, at det bliver en udfordring at komme tilbage til arbejdet efter det forløb,som man har været igennem.
Han siger, at de har haft løbende dialog med de andre lagerarbejdere, og han er glad for, at der ikke er nogen sure miner blandt dem.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til nyetableret PMO-kontor

Unik System Design A/S

Head of Internal IT
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere