Konkursryttere skal i karantæne

Det skal gøres sværere, at flytte aktiviteter fra konkursvirksomheder og efterlade kreditorer med en lang næse. Det mener juraprofessor Lars Bo Langsted, som foreslår en karantæneordning for at undgå misbrug af konkurslovgivningen.

Skifteretten skal have mulighed for at sætte ejere af konkursramte selskaber i forretningsmæssig karantæne, hvis der er mistanke om, at de vil starte den krakkede forretning i et eller flere nye selskaber.

Det mener institutleder og juraprofessor Lars Bo Langsted for Aalborg Universitet. Han peger på, at lande som Norge og Sverige allerede har tilsvarende bestemmelser, som gør det muligt for domstolene i en kortere eller længere periode at blokere for at overføre aktiviteter fra et konkursramt firma.

»På den måde får skifteretterne hjemmel til at bestemme, at folk, der er gået konkurs, ikke umiddelbart kan starte de samme aktiviteter op i et andet selskab,« siger Lars Bo Langsted til CRN.

Han mener, at en karantæneordning dels vil beskytte kreditorer, som har penge til gode i konkursramte selskaber, dels vil det i krisetider øge tilliden, når virksomheder skal handle med hinanden.

Forslaget om en særlig konkurskarantæne kommer efter en række spektakulære sager fra blandt andet it-branchen, hvor ejerne af konkursramte selskaber er startet op i et nyt selskabsregi. Det er en model, som i finanskredse har fået tilnavnet »Fugl Fønix«.

Det seneste eksempel er onlineforhandleren Multimedia World, som blev erklæret konkurs i slutningen af marts efter et momskrav på mere end 40 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere