It-Profil:: Vi er lidt for nordjyske

31-årige Jacob Risgaard fra spilbutikken Coolshop.dk ser truslen om censur som den største trussel mod spilbranchen.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Det som fascinerer mig mest er hvor meget branchen vil ændre sig den næste korte tid i form af nye produkter, og hvor imponeret jeg er over de firmaer der står tilbage nu og har klaret de vilde år hvor branchen skulle finde sit fodfæste. Når jeg sætter en blender i stikkontakten, så behøver jeg ikke vide hvordan elværket virker, men når man køber en ny PC skal man nærmest være uddannet svagstrømselektriker og datamatiker.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

E3 Messen i Øksnehallen 2007. Coolshop er nomineret som årets spilbutik og er oppe mod kæmpe kæder som GAME, Ebgames og Merlin. Alligevel vandt vi prisen foran alle disse mastodonter. Jeg har i hele mit voksne liv arbejdet med e-handel og da Coolshop.dk rundede sine første 100.000 faste kunder gik det pludselig op for os hvor stort dette kunne blive.

Og hvad er du mindst stolt af?

At vi er lidt for nordjyske. Vi er måske nogle gange lidt for forsigtige. Vi har set at vores koncept virker og når vi ser på vores nabolande, vil Coolshop blive en kæmpe succes, så nu, efter fire år, er vi endelig klar til at erklære krig.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Mark og Mike Nielsen, mine to partnere. De har formået at tilkæmpe sig en markedsdominans som før var styret 100 procent af de officielle distributører.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

100 procent det samme.

Hvad laver du om 10 år?

Man ved at 50 procent af vores markedsføring virker, nu skal vi bare have fundet ud af hvilke 50 procent det er. Det forsøger jeg også at finde ud af om ti år, vil jeg tro. Ellers håber jeg meget vi tre partnere stadig udvikler koncepter og indfører godt gammeldags købmandsskab ind i lidt for moderne markeder.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Kulturminister, hvem ville ikke det?

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Jeg ser klart den største trussel, i den bevægelse som der på det seneste har været imod en langt større grad af censur på spil. Vi har set det specielt i England og USA, hvor spil i højere grad bliver gjort til syndebuk for forfærdelig handlinger, som en forvirret ung mand, har gjort. Jeg håber at spilbranchen kan bibeholde, den grad af frihed, som har sikret at vi har fået nogle af de virkelig gode og revolutionerende spil på markedet.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Så ville jeg hurtigst muligt sikre hurtigere internet til befolkningen. Tænk at der stadig findes provinsbyer der ikke kan få bredbånd i 2008. Kræve at teleselskaberne yder bedre bæring af signaler, så man ikke oplever overbelastning konstant, hvilke de flot forsøger at skjule, da det endnu ikke er et konkurrenceparameter. Jeg ville straks sikre, at vores undervisningsminister fik sikret up-to-date undervisningsmateriale og kræve man benyttede sig af de interaktive undervisningsmetoder som godt nok er dyre, men viser sig at være enormt effektive og underholdende.

Hvordan takler du arbejdspres?

Super dårligt. Jeg er generelt lidt for dårlig til at håndtere multi-tasking, da jeg har det med at fordybe mig for meget i enkelte opgaver af gangen, men har for mange, der skal løses samtidig.

Hvordan kobler du af?

God film og vin sammen med Rikke, min ultratålmodige, skønne kæreste, der næsten aldrig ser mig, men får alt til at fungere i hjemmet - inklusiv alt det teknik, jeg får slæbt til huset.
Men også en omgang Singstar på PS3'en eller Call Of Duty 4 på Xbox live, får en til at glemme alt omkring mig og bare koble 100% af.

CV:
1995: Uddannet fotograf fra Medieskolen
1999: Stifter DVD-online
2001: Medstifter af norske dvdstrax.com
2005: Partner og marketingchef i Coolshop




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere