Janus Friis scorede kassen - igen

KLargørelsen af Skype til bøsnotering har sendt nye millioner i lommen på Friis og Zennström.

Skype er som varslet sidste år på vej mod en børsnotering. Og den obligatoriske dokumentation til de amerikanske myndigheder afslører lidt om forholdet mellem de nuværende ejere af Skype og stifterne Niklas Zennström og danske Janus Friis.

Stifterne har http://www.comon.dk/nyheder/Janus-Friis-har-faet-haevn-og-magt-1.246398.html">kraftigt opponeret mod salget af flere grunde og endte derfor med medbestemmelse i det nye firma, da eBay solgte milliardinvesteringen Skype fra.

I dokumenterne til den forestående børsnotering på NASDAQ kan man læse, at Friis og Zennström ikke bare fik indflydelse. De fik kontant afregning. Da de to i sin tid solgte Skype var det uden rettigheden til den grundlæggende P2P-teknologi bag Skype, Global Index. Den blev Skype nødt til at købe fri før børsnotering.

Friis og Zennströms firma Joltid fik en kontant betaling på 481 millioner kroner og en 10 procent af aktierne i Skype. Joltid fik også forkøbsret på flere aktier, men den mulighed har de to solgt videre.
Skype anslår selv, at det har kostet næsten to milliarder kroner at klare sig ud af de juridiske stridigheder med stifterne. Stifternes firma Joltid skulle dog have kvitteret for venligheden ved at investere cirka 500 millioner kroner i Skype.

Dokumenterne viser også, at Skype har investeret et mindre beløb i grundlæggernes nye musiktjeneste Rdio.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere