HP taber til Scribona og Carl Lamm

I Sverige taber verdens største printerproducent HP til Scribona og Carl Lamm. HP's salg af printere og kopimaskiner til statslige indkøbsordninger er over de seneste fire år faldet med 135 millioner svenske kroner.

Den svenske statslige indkøbsorganisation Verva har rammeaftaler for kopimaskiner og printerer, hvor igennem der årligt omsættes for mellem 700 og 900 millioner svenske kroner, hvilket er omkring 20 procent af det samlede printermarked i Sverige.

På få år er HP gået fra en andel på 38 til nu kun 22 procent af Vervas printeraftale. HP's salg i Vervas rammeaftale var i 2002 på 334 millioner svenske kroner, i 2006 var beløbet faldet til 199 millioner svenske kroner, skriver it24.se.

Carl Lamms andel i Vesta rammen var i 2002 på 112 millioner svenske kroner, og i 2006 på 285 millioner svenske kroner.

For Scribona/Toshiba var andelen i 2002 på 54 millioner svensker kroner, en andel der i 2006 var vokset til 189 millioner svenske kroner.

Ifølge indkøbere har HP ikke fulgt med i udviklingen af netværksopkoblede printere. De seneste år er der sket en voldsom forandring af markedet for printere og kopimaskiner. Kunderne er gået fra fritstående printere og kopimaskiner til multifunktionsprintere . Og her har HP haft svært ved at hævde sig.

Ifølge Niels Lindgren, indkøber i kommunernes indkøbsorganisation, Kommentus, har HP haft for stort fokus på mindre kopimakiner, mens kunderne ønskede store multifunktionelle maskiner. I Kommentus seneste rammeaftale kom HP end ikke med blandt de fire virksomheder, der til slut valgtes ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere