VoIP-løsninger vil køre på Linux

Netværksforhandlere vil i flere og flere tilfælde blive mødt med et ønske om at få IP-telefoni med open source software. Det mener Karsten Fogh Ho-Lang fra analysehuset IDC og Jeff Pulver, der er formand for foreningen bag industristandarden VON (Voice on the Net).

Ifølge Jeff Pulver vil Open source software generelt vinde indpas sammen med de mange IP-telefoni-løsninger, som installeres ude i virksomhederne.

Open source software udviklet til VoIP PBX er langt fremme, siger han til techweb online. Han peger på, at der idag foreligger en ren softwareløsning ved navn Asterisk PBX, der kan håndtere IP-telefoni i tre forskellige VoIP protokoller og som kan køre på en pc.

"Open source vil helt klart blive ved med at vinde terræn, og vi vil mærke effekten på markedet for IP-telefoni inden for de næste 12 til 18 måneder," siger Jeff Pulver.

Både IP-telefoni løsninger og Linux er i forvejen spået en stor fremtid hver for sig.

IP-telefoni har analytikerne enorme forventninger til. Alene i år er salget af IP-telefoner vokset med 43 procent fra 4,6 millioner til 6,6 millioner enheder, hvilket ifølge analysehuset In-Stat vidner om, at salg af hele VoIP løsninger er godt på vej til at boome.

IDC forventer ligeledes en stor vækst inden for brug af open source, hvilket ifølge analysehuset vil udmønte sig i et kæmpe globalt Linux-marked (inklusive software og services) i 2008 til en værdi af 200 milliarder kroner.

Ifølge IDC i Danmark er det netop fordi Linux er ved at blive mainstream, at der vil opstå krav hos kunderne om at få Linux på IP-telefoniløsningerne

"Vi vil klart se mere Linux på VoIP, det er nøjagtig som vi ser Linux vinde indpas på en række andre felter, " siger Karsten Fogh Ho-Lang, IDC.

Han ser selv fordele i en Linuxbaseret PBX, der kan køre på en hvilken som helst server eller pc'er.

"Så kan kunden måske spare et Cisco-hardwareprodukt. Dog må man ikke glemme, at virksomhedskunderne ikke henter deres primære besparelser ved valg af hardware og software," påpeger Karsten Fogh Ho-Lang.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere