Svar udbedes, Martin Thorborg

Han har lige sagt farvel til Jubii og kan ikke sætte et billede på en hjemmeside. Han kan tale i tre timer for 700 mennesker uden manuskript og bliver snart far. Mød den nyligt afhoppede medstifter af Jubii, Martin Thorborg, der her svarer på spørgsmål fra Computerworld Onlines rodekasse.

- Hvad er det vigtigste i dit liv lige nu?

- Det er, at jeg bliver far til en lille pige i næste måned. Det fylder måske endnu ikke så meget for mig, som det gør for min kone, der er vokset til dobbelt størrelse, men det er virkelig ved at gå op for mig nu.

Jeg vil for altid have ansvaret for et andet menneske, og det er klart, at jeg bliver nødt til at overveje, om jeg kan tillade mig det næste gang jeg skal ud og bungee-jumpe eller para-glide eller noget andet sindssygt, hvor jeg skal sætte mit liv på spil. Selvfølgelig har jeg et ansvar over for min kone, men hun er politibetjent og kan tage vare på sig selv. Så hvis jeg forsvandt, ville hun sikkert være ked af det i en to-tre uger og så finde sig en eller anden fransk skiinstruktør og fortsætte sit liv.

- Hvordan reagerer du, når du bliver kritiseret?

- Det hader jeg. Jeg må erkende, at jeg er pissedårlig til at tage kritik. Både berettiget og uberettiget. Er den uberettiget, bliver jeg bare pissegal. Berettiget kritik tager jeg mig meget nær. Men jeg elsker konflikter og især, når jeg selv starter dem.

  • Martin Thorborg
  • 33 år.
  • Gift ? venter sit første barn til juli.
  • Marketingdirektør i Jubii til og med august i år.
  • Uddannet kontorassistent 1991.
  • Soldat i Den Kongelige Livgarde.
  • Har været taxachauffør og tankbestyrer.
  • Har siden 1997 drevet foredragsvirksomhed.
  • Medindehaver af butikken Cybercom på Frederiksberg 1994.
  • Stifter af Jubii sammen med vennerne Henrik Sørensen og Kasper Larsen 1995.
  • Nybagt ledelseskonsulent i selskabet Amino, der er et ?mentalt fitnesscenter?.
  • Fortsat bestyrelsesmedlem i Jubii.
  • For eksempel har jeg startet en debat på Computerworld Online, hvor jeg sagde, at vi ikke længere gad supportere Netscape. Jeg tror, at jeg stadig har rekorden på den længste debat-tråd med 600 indlæg og flere måneders hidsig debat. Og det er verdensklasse, for jeg kan stå inde for det. Jeg kan stå på mål for det, og så kan folk kalde mig hvad de vil. Det rager mig en papand.

    Men hvis der er nogen, der skriver "hold kæft, hvor Jubii sutter" i debatten på Computerworld Online, så kan det ødelægge min dag fuldstændig, selv om det lyder vanvittigt, Jeg tror ikke, at folk er klar over det, men jeg kan sidde og blive ked af det, hvis der kommer noget velbegrundet kritik - altså noget med, at vi har været for dårlige, og de skyder hårdt, og det bliver personligt. Jeg går sgu selv altid efter bolden og ikke efter manden.

    - Hvor meget tjener du egentlig?

    - Vi har en gentleman-aftale i Jubii om, at det snakker vi ikke om. Men jeg holder masser af foredrag og jeg tjener gode penge og kan sagtens leve af det ? og endda lægge til side. Så jeg lider ingen nød.

    - Hvem har du sidst skrevet en mail til?

    - Det var i går nat, da jeg kom hjem (fra et foredrag i Cirkusbygningen i København. red.). Jeg skrev en mail til marketingafdelingen i Jubii for at takke folkene der for en stor indsats.

    - Hvilket job har du om 10 år?

    - Jeg har ikke et job i den forstand, at jeg arbejder for andre. Det gør jeg aldrig mere, med mindre jeg sælger mit næste firma og lige som i Jubii bliver og arbejder for de nye ejere i tre år.

    Min drøm er at etablere et kontor med en syv-otte gode mennesker og min makker Henrik Sørensen, hvor vi har nogle gode grundfolk og så laver en form for moderne kuvøsevirksomhed, hvor vi kommer med know-how og ideer i stedet for penge. Det skal være en virtuel organisation, hvor vi kan sidde rundt omkring i verden og så mødes en gang i mellem på et rigtigt kontor.

    Jeg vil gerne have friheden i de næste ting, jeg gør, så jeg kan tage på ferie i en måned og tage den bærbare med og så mødes med gruppen engang i mellem. Det skal være et fasttømret team, som man virkelig holder af og respekterer. Altså spændende og dygtige mennesker, som man kan blive inspireret af at arbejde sammen med.

    - På en skala fra 0 til 10, hvor meget ved du så om IT?

    - Som bruger af IT vil jeg sige 9-10 stykker, men går vi én millimeter under motorhjelmen, så vil jeg sige to. Jeg kan ikke programmere en linje. På min egen hjemmeside (www.thorborg.dk) har min gode ven og grafiker Peter hjulpet mig. Jeg brugte tre timer på at forsøge at lære FTP, og jeg måtte give op og bede om hjælp. Det tog mig to timer selv at sætte et billede på, jeg var ved at blive sindssyg.

    Fem webadresser fra 'Foretrukne'-listen på Martin Thorborgs computer:
  • www.jubii.dk
  • www.euroinvestor.dk
  • www.google.dk
  • www.valutakurser.dk
  • www.spamfighter.com

  • - Hvad er den største chance, du har taget i dit liv?

    - Det må nok være at etablere Cybercom og droppe ud af konformiteten og tage en chance, uden at have nogen forudsætninger eller et sikkerhedsnet overhovedet. Det var et spring ud på dybt vand med en høj husleje og det hele.

    Det var da også ved at gå galt flere gange, men så blev det reddet på den ene eller anden måde: Så lavede vi det første Danmarks-mesterskab i computerspil, så handlede vi med brugte spil. Jeg er ikke klogere end gennemsnittet, men jeg er mere kreativ. Så hvis jeg virkelig er på skideren, så finder jeg altid en vej, en femte dør ? en måde at snige mig ud af det på.

    - Hvem er din største helt?

    - Richard Branson (grundlægger af britiske Virgin. red.). Det er lidt forudsigeligt, men det kommer jeg ikke uden om. Han er en mester i marketing, han etablerer et flyselskab og klæder sig ud som stewardesse og går rundt og servicerer passagerne. Da British Airways betalte britisk histories største bøde til Virgin, kaldte han den en BA-bonus og delte den ud til medarbejderne. Det er da for stort. Manden har taget chancer og har hele vejen været ligeglad med, hvad folk synes om han. Det ville være hybris at påstå, jeg ligner ham, men jeg er indforstået med de ting, han har gjort og ville ønske, at jeg havde hans mod. Han er i en klasse for sig.

    - Hvad ved du overhovedet ikke noget om?

    - Religion. Og jeg er totalt ligeglad. Jeg har respekt for andre som er religiøse og bruger den krykke i livet, men jeg tror ikke på det overhovedet.

    - Hvilken genstand betyder mest for dig?

    - Jeg har lige købt en ny Porsche 356 fra 1963. Den er syv år ældre end mig selv. Det er verdens flotteste bil. Den er så flot, at du er ved at besvime, når du ser den. Jeg havde lige solgt min Porsche Boxter for at købe en stationcar, fordi jeg skal have barn, og jeg troede egentlig, at min Porsche-fase var ovre, og at jeg skulle til at være voksen. Men to måneder senere var jeg ved at dø over det. Min kone er lige så bilgal som jeg, og vi har begge sagt, at dén skulle det være. Hun er ufattelig fartglad.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Jobindex Media A/S
    Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere