ERP-forhandleren GITS i Odense har fået en overraskende succes med en patientkuffert til personer med rygerlunger. Efter flere års arbejde med at udvikle og markedsføre den digitale kuffert, er en norsk sygehusordre starten på et internationalt erhvervseventyr, der vil få den fynske virksomhed langt ud i verden.
GITS er en lokal forhandler af især ERP-systemet AX fra Microsoft Dynamics med godt 40 ansatte. Men et it-projekt for det lokale sygehus er knopskudt til at blive udvikling af en patientkuffert. Den digitale kuffert indeholder et måleapparat og en videotelefon, der via satellit er koblet op til sygehuset. Den løsning ser administrerende direktør Kurt Christensen store muligheder i.
»Folk fra hele verden siger, at man skal besøge os. Vi er den eneste virksomhed, med et produkt som dette,« siger Kurt Christensen.
Gennembruddet kom med en artikel i det lægevidenskabelige tidsskrift The Clinical Respiratory Journal, der dokumenterer værdien af den fynske patientkuffert. En uge efter kom den norske ordre, og nu taler Kurt Christensen om endnu fjernere horisonter og markeder, som han vil indtage. Han får snart besøg fra en japansk sundhedskoncern, der er interesseret i at få nogle kufferter til deres patienter.
Fra seks til 200 ansatte
Der er kun seks ansatte i Medisat, men Kurt Christensen forventer, at patientkufferten snart får så stor succes, så virksomheden nu vil vokse eksplosivt. Medisat er nylig blevet godkendt på SKI’s rammeaftale og derfor regner direktøren med, at det danske sygehusmarked nu ligger åbent til sygehusmarkedet.
»Nu er markedet i bevægelse. Inden 31. december i år vil vi være 40 medarbejdere, og inden for de næste tre år vil vi være 200 personer i Danmark,« forudser Kurt Christensen.
Han har en baggrund som salgsdirektør i både Columbus It Partner og EG (tidligere EDB Gruppen), og føler, at han har evnerne til at løfte Medisat til noget stort og ud på det internationale marked. I øjeblikket bruger han halvdelen af tiden på ERP-virksomheden og den anden halvdel på patientkufferten. Men indenfor et par år, vil det næste udenlandske marked tager fart, vil han være nødt til at »forlade rorpinden« i GITS.
»Jeg elsker begge mine børn lige godt, men jeg må have fokus der, hvor potentialet er gigantisk,« siger Kurt Christensen.