HP-Atea-alliance skaber vrede

HP lukker nu Ib Kunøes Atea ind i varmen og giver forhandlergiganten ret til at levere service på udvalgte storage-produkter. Atea-konkurrenten Datacon kalder aftalen alarmerende.

Atea overtager al hardware-service på en række storageløsninger (EVA SAN) fra HP hos forhandlergigantens egne kunder. Samarbejdet får øjenbrynene til at løfte sig hos andre HP-partnere, som frygter, at Atea får særbehandling.

Hidtil har det været HP, der har stået for service og support inden for garantien. Men med aftalen overgår al reparation, service og support på EVA SAN til Atea. Ifølge en pressemeddelelse fra Atea er det angiveligt første gang, at HP lukker en forhandler ind på sine egne enemærker.

»Atea udfører service for mange leverandører og på mange forskellige produkter, men det er første gang, at Atea får lov til at håndtere support og service på dette høje niveau med et så kompliceret produkt. Det er helt klart en blåstempling af vores serviceorganisation og den daglige operation, som vi er meget glade for at kunne præsentere, og som kunderne vil kunne mærke fra dag ét,” siger Atea-direktør Jan Elbæk.

Med aftalen forstærker Atea sin position på markedet for HP-løsninger, hvilket samtidig markerer startskuddet til en »aggressiv vækstplan« for salget af HP SAN i Danmark, hedder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Hos enterpriseforhandleren Datacon får det nye samarbejde mellem Atea og HP en ublid medfart af direktør Jan Misser.

»Jeg har allerede taget sagen op overfor HP og forbeholdt mig, at der ikke kommer Atea-teknikere ind hos vores kunder. Jeg synes, det er alarmerende, at en producent bruger en enkelt forhandler som service organ. HP gør det, de skal gøre , men jeg synes bestemt ikke, det er sjovt. Derfor forbeholder vi os vores position og overvejer, om det overhovedet kan betale sig fortsat være dedikeret HP-forhandler, eller om vi skal orientere os bredere,« siger Jan Misser.

Hos HP-storagepartneren Norriq er reaktionen fra koncernchef Bo Martinsen mere afdæmpet.

»Vi oplever allerede i dag, at vi møder Ateas servicemedarbejdere ude hos vores kunder Der kan godt være en konflikt, når Atea er en af vores konkurrenter, men det tager vi oppefra og ned. Vi har et udmærket forhold til HP, og det her påvirker ikke vores samarbejde. Atea bevæger sig ned i markedet på vores område. Det tager vi som udtryk for, at vi har valgt den rigtige strategi, og at Atea har set de samme forretningsmuligheder, som vi har,« siger Bo Martinsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra HP til forhandler-reaktionerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere