Svenske Isolda har kig på Danmark

Danske Despec lover hård modstand, hvis Isolda forsøger at komme ind i Danmark. Den svenske suppliesdistributør udvider norsk ekspansion og vil etablere sig i endnu et nordisk land inden årets udgang.

Den svenske distributør af forbrugsstoffer til printere og kopimaskiner Isolda fortsætter sine ambitioner om at udvide sit marked. i går meddelte distributøren, at den flytter ind i Norge med en ambition om at være blandt top-tre bland de norske supplies-distributører.

Nu meddeler Isoldas svenske koncerndirektør Alexander Hellström, at Isolda i år vil udvide yderligere og også etablere sig i endnu et nordisk eller baltisk land.

»Vi vurderer i øjeblikket om vi vil gå ind i Finland, et baltisk land eller Danmark,« siger Alexander Hellström.

Han fortæller, at beslutning vil blive taget senest i august. Argumentet for at vælge Danmark, er de relativt mange printere og kopimaskiner, der i forvejen er på det danske marked i sammenligning med Isoldas hjemland, Sverige, forklare koncerndirektøren.

Dansk modstand
Hvis Isolda vælger at etablere sig i Danmark vil der blive kamp om markedet og forhandlerne. Den danske suppliesdistributør Despec kender i forvejen Isolda fra Norge og Sverige samt fra Isoldas salg fra Sverige direkte til de danske forhandlere.

Despecdirektør Michael Voll fortæller, at han i forvejen kæmper en hård kamp med Isolda, og han mener, at den svenske distributør får svært ved at nå deres mål, fordi barriererne til det danske marked er høje.

Han vurderer, at Isoldas nordiske udvidelse er en konsekvens af, at distributøren i efteråret forlod sin distributionsaftale med HP. Et tab, der ifølge ham pressede Isolda til gå bort fra at være dedikeret suppliesdistributør til også at distribuere med it-komponenter og tilbehør.

»På lang sigt kan Isolda ikke være en stor distributør uden en aftale med en betydende producent som HP. Jeg tvivler på, at de vil lykkes med din nuværende refokusering,« siger han.

Hvis Isolda vælger at gå ind i Danmark, er han klar til at give modstand og forsvare sit danske marked.

»De kan bare komme an. Vi søger allerede for, at de har det svært,« siger Michael Voll.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere