Mystik omkring mobilbroker

Ejerne bag mobilforhandleren First Class Communications er krøbet i flyverskjul, og der er tvivl om, hvorvidt selskabet stadig er aktivt efter at være blevet braklagt af engelsk aktion mod momssvindlere.

Mystikken hober sig op omkring den nu måske hedengange københavnske mobilforhandler/broker First Class Communication (FCC).

I et netop offentliggjort regnskab får selskabet en sønderlemmende kritik fra selskabets revisorer.

Forhandleren er ejet af Mohammad All og Sam O Loughlin, men trods gentagne forsøg har det ikke været muligt at få ejerne i tale. FCC er en af mobilbranchens mest markante spillere. Officielt er FCC forhandler, men den danske direktør Mohammad All har både fungeret som distributør og forhandler.

FCC var således kendt som forhandleren, der kunne få de bedste priser, og FCC solgte flittigt videre til andre mobilforhandlere i branchen.

Ifølge regnskabet fik FCC et overskud på 288.000 kroner før skat i regnskabsåret 2005/2006. FCC har et varelager på lidt over fire millioner kroner, men ifølge revisoren har det hverken været muligt at undersøge om varelageret findes, eller om det har den opgivne værdi.

FCC blev stiftet i sommeren 2005, men er en videreførelse af et tidligere selskab, nemlig 1.st Class Communication. Mohammad All har tidligere oplyst over for CRN, at han lukkede det gamle selskab, da det stod i hans kones navn, og han ikke ønskede, at hun skulle være involveret. Det tidligere selskab er imidlertid under konkurs, og der er registreret en gæld på 1.218.000 kroner, som blandt andet er opstået ved overdragelse af varelager fra det gamle selskab til det nye. Ifølge revisoren Morten Kenhof er der ingen vurdering af lageret, og han tager derfor forbehold for rigtigheden af disse oplysninger.

Revisoren remser i alt seks punkter op under revisionrapporten og slår fast, at revisionselskabet ikke kan udtale sig om, hvorvidt årsrapporten giver et retvisende billede af selskabet, samt om selskabets aktiver er i overensstemmelse med regnskabsloven. Dermed sætter revisoren et stort spørgsmåltegn ved de tal, som FCC oplyser i regnskabet.

Regnskabet er officielt afsluttet i sommeren 2006, og siden jul har FCC ikke solgt mobiltelefoner. Den engelske distributør begrunder lukningen af den danske afdeling med manglende likviditet, som har betydet, at distributøren ikke kan eksportere telefoner til den Danmark. Distributøren er hårdt ramt af det engelske momsindgreb, hvor myndighederne tilbageholder udbetalingen af moms til eksportører af mobiltelefoner, som tidligere er beskrevet af CRN.

Distributøren First Class Communications managing director Sami El-Homsi har forklaret til CRN, at FCC er blevet lukket i seks måneder, og i den tid udlejer virksomheden de danske lokaler til Ali Mohamad Staytie, der driver mobilforhandleren Mobilon.dk fra lokalerne.

Ali Mohamad Staytie har bekræftet den oplysning overfor CRN, men ønsker ellers ikke at udtale sig. Officielt er FCC's lukning ikke registreret nogen steder. Men virksomhedens hjemmeside er lukket ned. Det står ikke klart om FCC genopstår, som Sami El-Homsi udtaler, eller om virksomheden endegyldigt lukket ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere