Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
It-branchen er en branche, hvor innovation og forretning udvikler sig sammen i et højt tempo. Man hviler ikke på laurbærrene, og overlevelse er lig med evnen til at udvikle sin forretning og se nye muligheder. Det er det, som er det udfordrende og spændende ved branchen. It-branchen har dog en tendens til at anse teknologi for at være løsningen på alle verdens problemer, hvilket gør, at dele af branchen har en tendens til at overdrive deres løsningers formåen. Denne tilgang ender ofte med skuffede kunder, hvilket ingen har gavn af - hverken på kort eller lang sigt.
Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Udover at få muligheden for at føre Check Point videre til nye succeser, så er det de gange, hvor jeg mod alle odds har åbnet nye forretningsmuligheder dér, hvor andre påstod, at de ikke eksisterede.
Og hvad er du mindst stolt af?
Ikke at kunne levere de resultater, som jeg havde lovet.
Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Min morbror, som for mange år siden hjalp mig i gang inden for branchen, samt en meget dynamisk amerikansk forretningsmand, der kom til Danmark med en energi og entusiasme, som kun amerikanere kan have det.
Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg ville være præcis, hvor jeg er nu.
Hvad laver du om 10 år?
Så er jeg forhåbentlig stadig hos Check Point, men måske med ansvar for ‘emerging markets’ i udviklingslandene, da jeg mener, at man skal anvende sine privilegier til at gøre noget for andre.
Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig?
Jeg ville være filantrop med fokus på at udbrede informationsteknologi og demokrati til udviklingslandene.
Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Den største trussel er organiseret kriminalitet – det være sig statskontrolleret eller privat. Det er i høj grad den organiserede kriminalitet vi hos Check Point kæmper mod hver dag – på vegne af de danske virksomheder og organisationer.
Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville konsolidere og standardisere systemer og processer inden for kommunal, regional og statslig virksomhed. Til trods for at vi ikke er mere end ca. 5,5 millioner mennesker i Danmark, har vi ingen brugbare fælles standarder inden for for eksempel sundhedsvæsnet.
Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg er online 24/7, men kommunikerer mine ”off’-tider” til kunder, partnere og medarbejdere. Så fra 8 til 17 er det kontortid, hvor jeg er 100 procent på. Fra 7 til 8 og igen fra 17 til 20 er det “børnetid”, hvor det ikke kan forventes, at jeg svarer på henvendelser – dog med undtagelse af kvartalsafslutninger, hvor alle medarbejder og jeg selv er på 24/7. Fra 20 til 23 er jeg tilgængelig, og fra 23 til 07 er det kun ekstreme hastesager, som besvares på et privat nummer, som kun nærmeste familie og medarbejdere har.
Hvordan kobler du af?
To-tre gange om året rejser min hustru og jeg væk på forlængede weekender til forskellige steder i Sydeuropa uden børn. Det er en dejlig måde at koble af på, samtidig med at vi får oplevelser og “voksentid” sammen.