Samsung-boss får skattebøde på en halv milliard

Den tidligere topchef og bestyrelsesformand for Samsung, Lee Kun-hee, er blevet idømt tre års betinget fængsel plus en bøde på en halv milliard kroner for skattesnyd.

Forhenværende bestyrelsesformand for elektronikgiganten Samsung, Lee Kun-hee, slap med tre års betinget fængsel, da en domstol i Sydkorea i går onsdag afsagde dom i en sag om skattesnyd og bedrageri.

Med den betingede fængselsdom følger en skattebøde på godt 110 millioner koreanske won (cirka en halv milliard kroner) for skatteunddragelse. Til gengæld blev Lee frifundet for en række anklager om blandt andet misbrug af tillid og overførsel af penge til sine børn.

Anklagemyndigheden havde oprindelig krævet fængsel i syv år til Lee plus mere end tre gange så stor bøde. Til gengæld omfattede anklageskriftet ikke de beskyldninger om korruption, som myndighederne tidligere har fremsat mod Lee.

Anklagemyndighedens repræsentanter var ifølge CRNs søstermedie Channel Web News ikke til stede ved domsafsigelsen. Det var derimod en stribe højtstående personer fra Samsungs ledelse, som viste tydelig lettelse over dommen.

Den 66-årige Lee selv, som i april trak sig tilbage fra Samsung-toppen med en milliardstor aktiepost i lommen sagde til journalister, at han var »ked af det«.

»Jeg er nødt til fortsat at føle mig ansvarlig,« lød det fra Lee.

Ifølge den koreanske økonomiprofessor Song Won-geun er myndighederne traditionelt tilbageholdende med at rejse tiltale mod erhvervsfolk af frygt for at skade landets erhvervsklima. Det gør det lettere for kæmpekoncerner som Samsung at slippe igennem retssystemet med æren i behold, mener professoren.

I fjor suspenderede de sydkoreanske myndigheder en tre-årig fængselsdom over bestyrelsesformanden i Hyundai-koncernen med den begrundelse at Hyundai-bossen var for vigtig for landets økonomi til at han kunne sendes bag lås og slå.

Uafhængige borgeretsgrupper kritiserer retssystemet for at undergrave den sydkoreanske økonomi ved at tage for let på økonomiske forbrydelser i landets store industrikoncerner.

»Det opmuntrer kun til mere økonomisk kriminalitet I fremtiden,« siger Rhie Sang-min fra græsrodsorganisationen People's Solidarity for Participatory Democracy.

Samsung-koncernen er den førende producent af fladskærme på verdensplan og beskæftiger mere en 250.000 medarbejdere med en årlig omsætning på næsten 800 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere