It-profil:: Kollegerne er den bedste læremester

Tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere er nødvendig for at fortsætte udviklingen af it-branchen, mener Canons danske direktør, Henrik Møller-Christensen.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

I IT-branchens tidlige år var vi ikke gode nok til at sætte kunden i centrum - mange af IT-branchens produkter og løsninger var simpelthen ikke brugervenlige nok - det er der for alvor gjort noget ved nu - kunden og kundens nytteværdi er virkelig kommet i centrum!

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Personligt er jeg mest stolt af de situationer, hvor mine medarbejdere eller jeg selv har kunnet yde en kunde en ekstraordinær god oplevelse. Den respons man får fra en kunde i en sådan situation er bare den bedste oplevelse man kan få som menneske - og så er det ikke svært at blive ved med at gøre gode forretninger til hinandens fælles bedste bagefter!

Hvad er du mindst stolt af?

I en periode for nogle år siden, hvor jeg rejste rigtig meget, var det svært i ugens løb at være til stede for vores børn, når de havde behov for lektiehjælp osv. Heldigvis er både min kone og mine børn stærke mennesker, og da perioden var tidsbestemt, fandt vi ved hjælp at ny teknologi nogle utraditionelle løsninger på denne udfordring.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg har været så privilegeret altid at have haft nogle dygtige ledere, som jeg har lært en masse af. Jeg har også lært en masse af mine medarbejdere igennem tiden. Jeg tænker tit tilbage på forskellige episoder, hvor en tæt dialog med mine medarbejdere har lært mig, at alle folk er forskellige - og skal ledes med stor empati.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Jeg kan ikke tænke mig et andet job, som jeg hellere ville have end mit nuværende!

Hvad laver du om 10 år?

Jeg er forhåbentlig fortsat en aktiv spiller i denne spændende branche, og meget gerne fortsat for Canon.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Tiltrækning af nye medarbejdere og fastholdelse af eksisterende medarbejdere er meget vigtigt og en opgave, som alle i IT-branchen må påtage sig, så vi kan fortsætte udviklingen indenfor vores spændende branche.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Fremsætte lovforslag om at alle virksomheder i IT-branchen indfører politikker for Sundhed og Trivsel, herunder Work/Life Balance! Det er fint med et spændende arbejde, men vi skal alle huske at være hele mennesker, hvilket blandt andet vil sige at gå hjem i ordentlig tid og beskæftige sig med noget andet.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg har intet problem med arbejdspres - jeg har altid haft en god arbejds-kondition. Nogle af årsagerne er efter min mening at være positiv - se muligheder - aldrig acceptere, at noget ikke kan lade sig gøre - og når kritik er nødvendig overfor andre mennesker, så vær konstruktiv kritisk.

Hvordan kobler du af?

Når jeg har fri, er jeg god til at holde fri. Og så skal man leve i nu'et, både når man er på arbejde og når man holder fri.

CV:
1981: Systemtekniker, Regnecentralen af 1979 A/S
1984: Gruppeleder, Kuwaiti Danish Computer Co., Kuwait
1987: Afdelingsleder, Christian Rovsing af 1984 A/S
1988: Afdelingsleder, Hewlett-Packard A/S
1996: Divisionschef, K-D Data A/S
1998: Servicedirektør, Bruhn A/S, senere Canon Danmark A/S
2001: EMEA Services & Support Director, Canon Europe, England
2006: Adm. Dir. og B2B Country Director, Canon Danmark A/S

Har sideløbende med den erhvervsmæssige karriere videreuddannet sig på CBS i Danmark, IMD i Schweiz og INSEAD i Frankrig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere