Store it-investeringer i vente

Investeringslysten hos landets it-chefer er steget. Inden for det næste år forventer halvdelen at øge deres investeringer i it. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Ementor for Børsen.

For et år siden forventede 37 procent af landets it-chefer at øge deres investeringer i it, men i dag er tallet steget til 49 procent. Blandt de områder hvor investeringerne især ventes at øges, er inden for sagsstyring og workflow. Her regner 45 procent af de adspurgte med at skulle bruge penge i det kommende år mod kun 15 procent sidste år.

Også på sikkerhed regner it-cheferne på at bruge flere penge i det kommende år. 37 procent mod 24 procent sidste år. Divisionsdirektør hos Ementor, Søren Bolvig, forklarer til Børsen at optimismen synes at være vendt tilbage til it-branchen, på grund af forventninger om bedre konjukturer.

»Men jeg tror også, virksomhederne er blevet bedre til at koble it og forretning. De it-ansvarlige har i dag lettere ved at forklare ledelsen, hvordan it kan gavne forretningen. Og hvis du har en god businesscase, som også kan løfte forretningen, så er det altså bedre end bare at bede om en større maskine,« siger Søren Bolvig til Børsen.

Også den forestående kommunesammenlægning får en del af æren for at it-investeringslysten er stigende. Divisionsdirektøren hos Ementor forventer dog, at det først er til næste år hvor man for alvor vil mærke til det offentliges øgede it-investeringer.

Af de områder der er gået tilbage, og ikke vil blive investeret i så meget i det kommende år, er Knowledge Management (fra 34 procent til 17 procent), og e-handel (41 procent til 26 procent).

Børsen og Ementor har i slutningen af februar spurgt 230 it-ansvarlige i både offentlige og private virksomheder om deres it-investeringslyst i det kommende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere