Lavere priser presser EET Nordic

Antallet af solgte enheder er gået op med 12 procent, men alligevel er omsætningen gået tilbage for EET Nordic. Det er de faldende enhedspriser, der giver Birkerødvirksomheden problemer.

Selvom det generelt er gode tider for it-branchen er der ikke fremgang at spore i EET Nordics regnskab for 2005-2006. Regnskabsåret 2005-2006, der blev afsluttet 30. juni, viser, at virksomhedens omsætning er faldet fra 778,8 millioner kroner til 771,9 millioner kroner. Samtidig er overskuddet faldet fra 12,4 til 5,3 millioner kroner.

Koncerndirektør John Skovbo Thomas giver de faldende priser skylden. EET Nordics salg af enheder er gået frem med 12 procent, men de faldende priser gør, at omsætningen går en smule tilbage. Det giver dog ikke anledning til bekymrede miner hos John Skovbo Thomas.

»Vi er godt tilfredse. Det er gået godt for vores strategiske tiltag. Salget i Europa er større end før, og salget af vores egne produkter, især batterier, er gået utroligt godt,« siger den administrerende direktør. Han henviser også til, at salget af reservedele til HP, Compaq, Lexmark og IBM har været meget positivt.

John Skovbo Thomas mener, at det lave overskud er en naturlig følge af kapitalstrukturen i firmaet. Firmaet har en stor rentebærende gæld som følge af et kapitalindskud tilbage i 1997. Derfor ser John Skovbo Thomas mere på resultatet af den primære drift, og det, mener han, er tilfredsstillende. Her var overskuddet på 26,5 millioner kroner.

EET Nordic opkøbte i det forløbne regnskabsår Sandberg, men tallene for dette selskab indgår ikke i regnskabet for 2005-2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere