Systematic vinder første bid af jagerfly

Det århusianske softwarehus Systematic er på vej til at underskrive sin første kontrakt med flygiganten Lockheed i USA. To softwareingeniører fra Systematic rejser nu til Texas for at øse af deres ekspertise til udvikling af jagerflyet Joint Strike Fighter.

Systematic får nu sin første bid af den gigantiske kage af ordrer, som udviklingen og produktionen af fremtidens jagerfly hos Lockheed i USA indebærer.

Softwarehuset skal bidrage til specifikationsarbejdet af Joint Strike Fighter, som flyet hedder.

Ordren betyder, at to af Systematics dataloger skal udstationeres i Texas de næste 12 måneder. De er specialiseret i interoperabilitet - det at kunne få forskellige IT-systemer til at tale sammen.

- De er valgt, fordi de er specialister i det felt, de er gode til at tænke kreativt og så går de godt i spænd med amerikanerne, fortæller Systematics administrerende direktør, Michael Holm.

Han afviser at sætte cifre på værdien af den første kontrakt med Lockheed, men erklærer sig meget tilfreds med den.

Koordinationen og integrationen er en stor affære, fordi jagerflyet skal være et internationalt fly, som skal kunne bruges i internationale operationer og fungere sammen med mange landes systemer i luften og på landjorden.

Det har krævet og kræver fortsat en masse benarbejde og kapital at gøre sine hoser grønne hos Lockheed.

Betalt 23 mio. kr.

Systematic har betalt 23 millioner kroner for overhovedet at kunne komme i betragtning som leverandør til det fremtidige jagerfly.

Til gengæld er der nogle uhyre interessante perspektiver i det for Systematic på længere sigt.

Softwarehuset arbejder fortsat på at få bidder af kagen på tre andre felter i Joint Strike Fighter.

Det er på felter med overskrifter som autonomic logistics, integrated testforce og mission systems.

Indtil videre er fem personer i Systematic involveret i JSF.

Tre andre danske virksomheder har også betalt for at komme i betragtning til JSF-ordrer. Det er Terma, Mærsk Data Defence og A. P. Møller.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Webanalytiker til digitale løsninger

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere