Vulkansky standser pc-leverancer

Rosenmeier Electroncis må se langt efter notebooks, der er strandet i Fjernøsten på grund af europæisk flyforbud.

Askeskyen fra Island spreder også sin skygge over den danske it-kanal, hvor distributørerne venter på varer, der skulle have været leveret ad luftvejen. Hos Rosenmeier Electronics må man kigge forgæves efter et fly, der tirsdag skal lande med netbooks og notebooks fra Asus og Acer. Distributøren får hver uge sendt de små bærbare computere med fly fra Fjernøsten, men på grund af lukningen af det europæiske luftrum, kan flyene ikke komme af sted.

Indtil videre er det kun enkelte modeller der er udgået af lageret, men hvis transportselskaberne ikke finder ud af at sende varerne med lastbil, vil manglen brede sig.

»Vi har varer til små 30 dages forbrug, men om 14 dage- tre uger bliver det desperat,« siger administrerende direktør Jørn Rosenmeier, der vurderer, at leveranceproblemerne også vil omfatte andre bærbare mærker.

Hvis lageret hos distributøren ikke bliver fyldt op igen, vil Rosenmeier Electronics sørge for at holde orden på de bestillinger, der kommer ind. Jørn Rosenmeier understreger, at forhandlerne ikke kan snyde sig til en god plads i køen og komme foran de andre forhandlere.

»Vi kører ordrehåndtering hårdt på FIFO-princippet, så jo tidligere man bestiller, jo før får man sine varer,« siger han.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere