IT-PROFIL:: Hold jordforbindelse og forklar det simpelt

SAPs Sten Frellesvig mener, at leverandørernes manglende evne til at skabe værdi for kunden er en af branchens største problemer.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Det bedste ved it-branchen er den løbende forandring og udvikling. Dertil har it en privilegeret position i at øge samfundets produktivitet og gøre kommunikation mellem både mennesker og virksomheder mere effektiv. Det jeg holder mindst af ved it-branchen, er den manglende evne til at holde jordforbindelsen og forklare koncepter og begreber i simple vendinger, som alle kan forstå.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er mest stolt af at have haft mulighed for at arbejde sammen med så mange dygtige og engagerede mennesker i succesfulde virksomheder.

Og hvad er du mindst stolt af?
At jeg (endnu) aldrig selv har forsøgt at starte egen it-virksomhed på trods af, at jeg har haft mange gode og innovative idéer til mulige produkter, services, og forretningsmodeller i årenes løb.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Man møder så mange spændende personer i branchen, at det nærmest er umuligt at udpege en enkelt person. Men der er mange, som har haft betydning for mig både som mentorer, sparringspartnere og inspiratorer, og heldigvis kan jeg i dag kalde flere af dem for mine gode venner.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg er tilfreds med min karriere, og ville meget nødigt undvære både tiden med Navision eller Microsoft. Det kunne dog have været sjovt at tilbringe et par år hos Apple. De kan noget særligt i forhold til at få et produkt til at ramme plet hos kunderne og samtidigt få opbygget en bæredygtig økonomisk model.

Hvad laver du om 10 år?
I denne branche kan det være rigtigt svært at se tre år frem i tiden, men jeg håber, at jeg om ti år hjælper danske it-iværksættere med at vokse for eksempel gennem bestyrelsesarbejde.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg er rigtigt glad for mit nuværende job i SAP, men hvis der virkeligt var frit valg på alle hylder, kunne jeg godt tænke mig at prøve kræfter med noget helt andet og mere kreativt for eksempel som vinbonde, musiker eller filminstruktør.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Der er to væsentlige trusler: Leverandørernes manglende evne til at skabe produkter og services, der giver kunderne værdi. Og kundernes manglende forståelse for og accept af immaterielle rettigheder.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville sætte fokus på yderligere digitalisering af samfundet herunder sundhedssektoren, som har brug for er gevaldigt løft. Men overordnet handler det om at udnytte og se alle de muligheder, som teknologi og it giver til at effektivisere alle arbejdsgange i den offentlige sektor.

Hvordan takler du arbejdspres?
I min verden kan arbejdspres næsten altid håndteres med god prioritering og planlægning. Personligt arbejder jeg mest effektivt under et moderat til højt pres, men jeg afsætter til gengæld også tid til at afstresse og rense hjernen med jævne mellemrum.

Hvordan kobler du af?
Allerhelst sammen med familie og venner. Skal det være total afstresning, så skal jeg udendørs og dyrke jagtdykning, som er min store hobby, men desværre er de danske farvande og klima ikke altid det mest velegnede til det.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere