Edbpriser indrømmer skæve prisstigninger

Prisportal hævder, at deres ny prismodel er fair på trods af, at nogle forhandlere er ramt af store prisstigninger. Januar er højsæson for klik, lyder forklaringen.

Edbpriser.dk bekender, at nogle forhandlere betaler meget mere for at have deres varer på prisportalen efter den nye prisstruktur er trådt i kraft. Mens nogle forhandlere slipper billigere, skal andre betale meget mere for den samme ydelse.

»Det varierer meget, hvor nogle forhandlere har fået store stigninger og nogle har fået små stigninger, og nogle har fået et fald i det beløb, de skal betale til os,« siger afdelingschef Thomas Hvalsø Hansen, Edbpriser.

Da prissammenligningsportalen før jul præsenterede de nye priser for forhandlerne, forklarede afdelingschef i Edbpriser, Thomas Hvalsø Hansen, at forhandlernes regning vil være nogenlunde uforandret når den nye beregningsmodel var trådt i kraft. Forhandlerne vil »ikke mærke nogen kæmpe forskel,« hvis der ikke blev ændret i hvilke varer, der blev annonceret, sagde Thomas Hvalsø Hansen dengang til CRN.

I går skrev crn.dk om to forhandlere, der skulle betale henholdsvis tre eller syv gange så meget for januar som for december. De var overrasket over deres januarregning og var utilfredse med den nye prisstruktur.

Men det er ikke umiddelbart til at sammenligne de to måneder, forklarer Thomas Hvalsø Hansen. Januar er en måned med megen trafik, og det giver flere klik til forhandlerne end i en gennemsnitsmåned.

»Det er ikke umiddelbart til at sammenligne regningen for december, der følger antallet af produkter med regningen for januar, der følger antallet af klik. Januar er en højsæsonmåned med flere klik til forhandlerne end i en gennemsnitsmåned,« forklarer Thomas Hvalsø Hansen.

Varslet i god tid
Thomas Hvalsø Hansen forsvarer den nye prismodel, som han forklarer giver en bedre sammenhæng mellem de penge, som forhandlerne skal betale til Edbpriser.dk og den omsætning, som de selv får fra brugere, der klikker ind og køber.

»Jeg syntes den er fair, fordi vi stadig har attraktive priser. Vi er stadig i den billige ende af skalaen, når forhandlerne tager hensyn til de konventionsrater de får,« siger han.

Afdelingschefen mener ikke, at Edbpriser har været illoyale overfor de forhandlere. Der er ifølge ham ikke lagt skjul på, at prisen med den nye model kunne gå både op- og nedad.

»Vi har lagt de nye priser åbent frem i god tid, så forhandlerne kunne orientere sig om, hvad de vil betyde for dem. Jeg mener ikke, at vi skulle have vist beregninger til hver enkelt forhandler,« siger Thomas Hvalsø Hansen og fastholder, at Edbpriser nu har fat i den rigtige model.

»Den nye prismodel giver en bedre sammenhæng i forhandlernes forretning,« siger han.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere