Private skal natslukke deres it-udstyr

Det er ikke kun store datacentre og it-virksomheder, der skal tænke i grønne baner. Private brugere bør slukke for it-udstyr om natten.

I øjeblikket er grønt it et stort samtale-emne blandt virksomhedsledere. Men den grønne tankegang er ikke forbeholdt erhvervslivet. Forbrugerne kan hjælpe med at spare millioner.

Elsparefonden vil i ny kampagne havde private computerejere til at skrue ned for det energiforbrug, der er tilknyttet computeren.

Nogle af de skjulte energislugere er modems og routere.

»Mange tror, at det tager lang tid at tænde internetforbindelsen igen, og at it-udstyret tager skade af at blive tændt og slukket. Det er en sejlivet myte, som Elsparefonden gerne vil aflive. Alene ved at slukke for netforbindelsen kan vi tilsammen spare, hvad der svarer til elforbruget for alle husstande i Frederikshavn på et helt år,« siger Anders Hjorth Jensen, projektleder i Elsparefonden.

Nogle af fondens andre konkrete forslag er:

- Brug en fjernbetjent stikkontakt.
Med en fjernbetjening kan man skjule sine stik og ledninger men stadig være i stand til at slukke dem. Se mere her.

- Køb kombi-boks
Mange har både et modem og en trådløs router stående. Men de findes efterhånden i et samlet produkt. På den måde sparer man et produkts strømforbrug væk.

- Elspareskinner
Computere og andet it-udstyr kan sættes på elspareskinner, så alt tilknyttet udstyr slukker, når der ikke er behov for det. Hvis man kun har en computer i hjemmet, kunne modemmet også placeres på skinnen.

El-sparefonden giver flere enkle spareråd her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere