- Hvor meget tjener du egentlig?
- Ministerlønnen er jo noget, som enhver kan slå op og se. Det er vistnok cirka 1,1 millioner kroner om året.
- Hvornår har du sidst været uden mail og telefon i mere end 24 timer?
- Det er jo svært at svare på. Det var jeg i hvert fald i princippet i sidste sommerferie. Men som minister skal man altid kunne komme i kontakt med mig. Jeg kan ikke altid ringes op direkte, men vi har et system, der gør, at ministeriet altid kan få fat på mig via en direkte linie. Jeg har dog sagt til ministeriet, at der kun er to gyldige årsager til at bruge den direkte linie i sommerferien, og det er enten, hvis ministeriet brænder ned, eller der er regeringsrokade. Ingen af delene er endnu sket i sommerferien, ha ha.
- Hvornår har sidst råbt HOLD KÆFT på din arbejdsplads?
- Det har jeg aldrig gjort. Det ligger mig meget fjernt. Den slags sprog er jeg for sindig en jyde til at bruge. Hvis jeg synes, at folk skal holde mund, så tror jeg nok, at folk kan mærke på mig, at det er holdningen.
- Hvor mange mails får du om dagen?
- Det svinger utroligt meget, men det ligger vel i størrelsesordenen fra 10 til 30 stykker. Der bliver svaret på dem allesammen, og det sker som regel omgående - ikke mindst takket være den hjælp, jeg har i ministersekretariatet. Der er jo nogen, som jeg ikke er i stand til selv at svare på, før sagen er blevet undersøgt. Når en minister svarer, skal det jo være holdbart.
- Det er et svært spørgsmål. Generelt betyder genstande ikke ret meget, men på den funktionelle side er det nok en racercykel, som jeg har lånt af Verner Blaudzun. Den er jeg utroligt glad for, fordi jeg godt kan lide at cykle, når jeg skal motionere. Skal det række lidt dybere, er det et maleri af Kurt Trampedach, som jeg har derhjemme. Det købte jeg af ham personligt for mange år siden. Jeg overværede, at han malede det.
- Hvem har du sidst skrevet en mail til?
- Jeg har lige skrevet én til Erik Meineche Schmidt, der er dekan på Aarhus Universitet og formand for AGF. Jeg lykønskede ham med AGF's fodboldsejr over FC Midtjylland i søndags. Jeg kender Erik Meineche Schmidt fra møder, jeg har haft om universitetsreformen, og jeg har fået et særligt forhold til ham, fordi han er fodboldformand for AGF.
- Hvornår har du sidst holdt fri en hverdag?
- Jeg holder fri i dag, onsdag. Efter at have passet ministeriet mandag og tirsdag, har jeg lovet familien at holde fri i dag. Jeg skal blandt andet bruge dagen på at forberede min fars 85-års fødselsdag langfredag, som vi fejrer med 72 gæster.
- Hvad er den største succes, du har oplevet rent jobmæssigt?
- De fleste vil nok forvente, at jeg siger, at det var den dag, jeg blev borgmester eller den dag, hvor jeg blev minister, men det er det ikke. For det, som jeg stadig kan blive rigtigt glad af at tænke på, var den dag, hvor jeg havde min første forside-artikel i Herning Folkeblad. Det var 2. august 1968, og jeg var lige begyndt som journalistelev. Artiklen var om et stort by-udviklingsprojekt i Herning, som er blevet virkeliggjort i dag. Det var en kanonhistorie, og overskriften kom faktisk næsten til at holde vand. Ha ha. Den hed noget med "Ny hovedvej gennem Herning i 1. sals højde". Vejen kom nu godt nok kun op i 1. sals højde over en strækning på cirka 30 meter. Der blev revet omkring 130 huse ned, og vejen kom til at betyde utroligt meget for Herning. Det var nu også en god historie, og det var stort at have en overligger på forsiden af Herning Folkeblad.
- På en skala fra 0 til 10, hvor meget ved du så egentlig om IT?
- På den politiske side ligger jeg på 9,5. På den indholdsmæssige side ligger jeg vel mellem tre og fem.
Fem webadresser fra 'Foretrukne'-listen på Helge Sanders computer: |
- (pause) Mja. Det er jo en dum uge. Men efter uger med stor travlhed med universitetsreform og forskningsreform er ugens vigtigste opgave nok at være sammen med min familie og få fejret min fars 85-års fødselsdag. Arbejdsmæssigt har det ikke været til at få fat på nogen her i påskedagene, så jeg har istedet brugt dagene til hårdt tiltrængt oprydning på ministerkontoret.