Dansk nethandel boomer

I fremtiden bliver butikkerne reduceret til rene udstillingsvinduer, og i stedet vil forbrugerne købe varerne på nettet. Det vurderer detailhandelseksperter.

Antallet af danske internetbetalinger er i de senere år steget markant. De seneste tal fra PBS, der håndtere transaktionerne, viser at antallet af transaktioner i første kvartal i år, er steget ca. 30 procent i forhold til sidste år. Og i forhold til for to år siden er antallet af transaktioner næsten tredoblet. Flere eksperter vurderer nu, at udviklingen har fået betydning for den måde danskerne handler på.

»Det går godt for den danske internethandel, og det kører kun fremad. Det er en udvikling, vi følger tæt, og der er ingen tvivl om, at de butikker og virksomheder der sælger via nettet, allerede nu har fat i den lange ende,« siger detailhandelsekspert Anders Lyhne, fra analysebureauet Retail Institute Scandinavia til Ritzau.

Anders Lyhne vurderer, at folk stadig vil komme i butikkerne for at se og prøve varerne, men bagefter så går hjem og finder det sted hvor man kan købe varerne billigst.

Hos DH&S er man heller ikke i tvivl om, at den stadig stigende internethandel vil sætte sit præg på fremtiden. Her mener man at flere typer butikker i fremtiden vil udvikle sig til de rene butiksvinduer.

»Internethandlen har revolutioneret store dele af detailhandelen og servicebranchen, Butikkerne skal nu konkurrere på pris og service med konkurrenter over hele kloden, og det stiller store krav. Forbrugeren er ligeglad med, hvor han køber sine Levi's-cowboybukser eller sit Bosch køleskab. Det er standardvarer, som forbrugeren bare vil have så nemt og billiget som muligt,« siger chefkonsulent i DH&S, Gorm Johansen til Ritzau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere