Priserne styrtdykker på bærbare

Udsalgsprisen på en bærbar computer er faldet med 18 procent på blot et år. Foruden det forventede prisfald, har også den lave dollarkurs stor indvirkning.

Den gennemsnitlige bærbare computer er på blot et år faldet 1.270 kroner i pris, så den nu koster 5.939 kroner. Det svarer til et fald på 18 procent.

Også priserne på stationære computere er udsat for et drastisk fald. Her er prisen det seneste år blevet 15 procent lavere, så den gennemsnitlige computer nu koster 4.844 kroner.

Foruden det prisfald, der har været på alle computere hen over de seneste år, mener research manager Anders Elbak fra IDC, at dollarkursen har en stor indvirkning.

»På komponentsiden bliver mange af delene afregnet i dollars. Og derfor er priserne faldet mere i dette kvartal end hidtil. Hvis dollaren bliver styrket igen, kan priserne godt risikere at stige,« vurderer Anders Elbak.

IDC forventer ifølge Anders Elbak, at prisen på bærbare computere vil stagnere lidt, men der forventes stadig lidt fald hvert år. Og en ændret dollarskurs kan alt andet lige have indflydelse på prisniveauet.

Dermed er det kun x86 serverne, der kun har mærket et marginalt prisfald pr. maskine. Her er prisfaldet kun på en procent i forhold til 2006. Anders Elbak fortæller, at det blandt andet skyldes, at mange virksomheder er begyndt at købe større servere.

»Men ser ændringen på grund af det øgede fokus på konsolidering og virtualisering. Virksomhederne vil hellere købe én server med større ydelse end to skrabede servere,« siger Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere