Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

DHS: Netgebyr fortsat urimelig højt

Selvom PBS onsdag nedsatte gebyret for Dankort-handel på nettet med 25 procent, så er det fortsat urimelig højt mener Dansk Handel & Service, der vil have samme gebyr på nethandel og fysisk handel.

En prissænkning på 25 procent plejer at gøre de fleste bare nogenlunde tilfredse. Men ikke Dansk Handel & Service. Her er man stadig på krigsstien over for PBS og bankerne, selvom PBS onsdag besluttede at nedsætte gebyret for Dankort-transaktioner på nettet med 25 procent fra 1,95 kroner til 1,45 kroner. Netkunderne skal dog stadig betale et gebyr oveni på 0,1 procent af det beløb de handler for.

»Vi har svært ved at se rationalet for højere netpriser, og mener derfor at man bør ligestille den fysiske handel og nethandelen gebyrmæssigt,« siger direktør i Dansk Handel & Service, Kim Munch Lendal, til ComON.

PBS oplyser overfor ComON at butikkerne ikke betaler et enkelt gebyr for hver transaktion ved fysisk Dankort-handel, men at detailhandlen tilsammen betaler 125 millioner kroner om året for brug af Dankortet.

»Det er fastsat i lovgivningen, men svarer slet ikke til udgiften,« understreger PBS' kommunikationschef Pernille Kylling.

Dansk Handel & Service mener at man som butik burde betale ét fast årligt beløb for en Dankort-opkobling, uanset hvor mange transaktioner man har og hvordan de gennemføres - på nettet eller i en fysisk butik.

»Flere og flere butikker har mix-salg, og for dem er det helt uforståeligt at den samme ydelse skal være dyrere at sælge over nettet,« siger Kim Munch Lendal.

PBS har hidtil forsvaret sig med at netgebyret skal dække de udviklingsomkostninger PBS har haft i forbindelse med udviklingen af netbetalingsløsningen. Men ifølge Kim Munch Lendal går hovedparten af gebyret, 1,10 kroner, til PBS' ejere, nemlig bankerne, i form af et såkaldt interbankgebyr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere