Artikel top billede

B4restore har globale ambitioner

B4restore er IBMs største partner på enterprise-storage i Danmark. Men for søsterselskabet Debriefing Software går drømmen langt ud over Danmarks grænser.

B4restore er Danmarks største IBM-partner på storage, og satser nu på at blive det samme for EMCs storage-portefølje. Det hele handler om søsterselskabet Debriefing Software, hvor B4restore har sit hemmelige våben. Midlet og fremtiden er nemlig styring af storage fra skyen via et program, som er udviklet i søsterselskabet Debriefing Software.

B4restores forretningssucces skyldes ifølge direktør Henrik Lind, at de laver løsninger, som er baseret på deres egen software til at administrere storageløsninger via nettet – eller via skyen, som Henrik Lind foretrækker at beskrive det.

Wizards Storage Portal eller i daglig tale WSP er den software, som B4restore tilbyder at bygge løsninger op omkring, når de er ude hos deres kunder. Det har de indtil videre gjort siden 2003, hvor Henrik Lind og hans partnere startede den århusianske storageforhandler.

Allerede fra starten handlede det ikke kun om at sælge råt jern. Allerede fra starten begyndte B4restore at udvikle eget software til at styre de storageløsninger, de sætter op ude hos kunderne.

Cloudbaseret
Efter et par år flyttede B4restore udviklingen af WSP-softwaren over i et andet selskab, for at kunne fokusere bedre på udviklingen af softwaren.

»Vores egenudviklede software ligger i søsterselskabet Debriefing Software. Og man kan sige, at det er i Debriefing Software, at eventyret for alvor begynder,« fortæller Henrik Lind.

Han beskriver selv WSP, som et stykke omfattende og ret avanceret software.

»I dag kalder vi det cloudbaseret Storage Ressource Management, selv om hverken begreberne cloud eller software-as-a-service var opfundet dengang i 2003, hvor vi gik i gang med udviklingen,« siger Henrik Lind.

Ved at flytte softwareudviklingen over i Debriefing Software, konkretiseredes ideen om, at WSP skulle sælges via andre forhandlere – ikke kun B4restore. Selv om Henrik Lind understreger, at B4restore stadig er en vigtig del af strategien.

»Debriefing Software handler med forhandlere, og vores bedste forhandler er B4restore. Man kan sige, at B4restore er vores showcase for Debriefing Software, som vi tager med, når vi skal ud i verden og tale med andre forhandlere,« siger Henrik Lind

'Han fortæller, at Wizards Storage Portal (WSP) allerede fra starten har været kernen i forretningen bag B4restore.

»WSP er vores hjertebarn. Via det overvåger vi i dag omkring 30.000 servere globalt. Primært i Danmark og så via danske virksomheder, der er repræsenteret globalt,« siger Henrik Lind.

Det har også helt fra virksomhedens start været klart, at WSP havde muligheder ud over Danmarks grænser. Ambitionen var global.

»De udfordringer, som kunder sidder med i Danmark, har kunderne også i resten af verden. Derfor har vi fra starten haft en forventning om, at der var et globalt potentiale. Her har vi haft glæde af, at vi har en bestyrelse, der har sagt til os, at vi ikke skulle gå for tidligt eller for sent ud.«

Ifølge Henrik Lind er WSP-softwaren blevet godt modtaget, og han tror på, at andre EMC-partnere rundt i verden vil tage den til sig.

Moden til offensiv
»65 procent af de amerikanske forhandlere vil gerne i gang med at tilbyde managed service offerings. De mangler en enabler. Der håber vi, at WSP gennem vores samarbejde med EMC kan blive netop den enabler,« siger Henrik Lind.

Han tror på, at tiden lige nu er meget moden til at sætte en offensiv i gang for WSP-softwaren.

»Finanskrisen har ikke nødvendigvis været dårlig i forhold til Debriefing Software. Før var det et spørgsmål om, hvor hurtigt storageforhandlerne kunne levere de nødvendige terabytes. Men da finanskrisen kom, vendte mentaliteten. It-cheferne har ikke det samme budget til rådighed som tidligere. Derfor har de brug for at se, hvad de bruger alt deres kapacitet til. Og der står vi stærk med WSP, fordi det er en cloudbaseret løsning, hvor der er et månedligt servicefee. Det vil sige, at det ikke er store dyre investeringer, men det, der i den verden hedder operational expenses. Og det passer meget bedre lige nu,« siger Henrik Lind.

Læs hele portrættet af B4restore i det nye nummer af CRN, som netop er kommet på gaden.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere