NNIT vil ud af Novos skygge

Novos IT-selskab vil vokse flere hundrede millioner kroner på eksterne kunder de næste to- tre år. Væksten skal komme fra organisk vækst.

It-serviceleverandøren NNIT har blæst til angreb på konkurrenterne i dagens udgave er Berlingske Tidende. Her lyder det, at NNIT skal øge sin omsætning fra en milliard kroner til 1,3 milliarder de næste to til tre år.

I 2006 var 28 procent af kunderne eksterne. Det tal skal stige til 50 procent. Hvis andelen af eksterne kunder skal ske i samme tempo som omsætningen, betyder det, at den eksterne omsætning skal stige med 370 millioner kroner til i alt 650 kroner. I følge Berlingske Tidende skal de nye kunder især komme fra finans, fødevarer, transport og energiområdet.

Til at drive udviklingen ansatte NNIT i januar Peter Kogut som direktør. Han kom fra software- og systemintegrationskæmpen CA til NNIT. Virksomheden er allerede på vej til en øget vækst i omsætning. NNIT fik i sidste måned en driftaftale med Apotekerforeningen til et trecifret millionbeløb.

Han vil ikke afvise, at en del af væksten kan ske ved små opkøb af andre virksomheder, men understreger, at den største del af væksten skal komme fra de ansatte, der skal sælge mere, især til nye kunder.

»Jeg vil ikke udelukke, at vi vil foretage små strategiske opkøb, men vi skal ikke indgå i en stor fusion,« siger Peter Kogut til Berlingske Tidende.

Selskabet hed indtil 2004 Novo Nordisk IT og leverede tidligere kun it-ydelser til moderselskabet, Novo Nordisk.

NNIT lover sig selv om omverden at blive en af Europas førende it-serviceleverandør til lægemiddelbranchen. Desuden vil den være en af de største i Skandinavien på it-service til private og offentlige kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere






White paper
Rapport kortlægger de 13 bedste muligheder for at sætte turbo på din cloud computing