Det unge firma Unispeed, som Jubii-medstifter Kasper Larsen er medejer af, har fået en forrygende start på året. Driften giver nu overskud, og firmaet satser stort på at afsætte sit lognings- og sikkerhedsudstyr på det amerikanske marked.
Da Kasper Larsen for et lille år siden forlod Jubii, var det ikke mindst for at koncentrere sig om sin investering i Unispeed.
Firmaet står bag logningsudstyr til at analysere trafik på hjemmesider og har blandt andet Jubii og som kunde.
Samtidig satser firmaet på teknologi til at opdage og reparere angreb på netværk og var med på den netop overståede Cebit-messe.
Gang i forretningen
Sidste år gav driften et minus på godt 400.000 kroner. Men i år er der kommet gang i forretningen, og prognosen om driftsoverskud fra og med januar er gået i opfyldelse.
- Det er gået over al forventning. Vores omsætning i år er allerede næsten dobbelt så stor som hele sidste år, siger finansdirektør Casper Wilstrup.
Han vil ikke sætte tal på salget, men oplyser, at også bruttofortjenesten allerede er mere end dobbelt så stor som hele sidste år, hvor den landede på tre millioner kroner.
Casper Wilstrup ejer firmaet sammen med administrerende direktør Casper Steinhauer og Kasper Larsen, der investerer gennem sit selskab Klarisma.
Satser på store kunder - og USA
I begyndelsen af året kom en såkaldt OEM-kontrakt - hvor køberen sælger produktet til sine kunder i eget navn - i hus. Men Unispeed satser fortsat på primært at sælge egne mærkeprodukter.
- Vi går efter de store enkeltsalg for at kunne tjene penge nok til at holde firmaet i luften. I takt med, at vi finder nicher, laver vi specialiserede produkter på OEM-basis, siger Casper Wilstrup, der ikke vil give navnet på OEM-kunden.
Han understreger, at den øgede fokus på sikkerhedsudstyr ikke skubber de oprindelige logningsprodukter i baggrunden, men at begge områder bygger på Unispeeds kerneteknologi.
Unispeeds helt store satsning foregår i USA, hvor firmaet har kontor i San Jose i Californien. Men det er en dyr fornøjelse, som kan kræve mere ekstern støtte.
- Vi har ingen aktuelle planer om at finde ny kapital, for der er rigeligt med penge i kassen. Men vi taler løbende med potentielle investorer - både partnere og venturefirmaer, siger Casper Wilstrup.
Unispeeds egenkapital var ved udgangen af 2002 på 1,7 millioner kroner.
På baggrund af den gode begyndelse på året regner Casper Wilstrup med at kunne levere driftsoverskud for hele 2003. Firmaet har netop ansat nye medarbejdere og tæller nu 14 ansatte.