KMD vil skrotte dyrt Columbus-system

KMD presser på, for at Odense Kommune skal skrotte sit gamle Columbus IT-system, der har voldt store problemer, siden det blev taget i drift. Kommunen forhandler netop nu med KMD om alternativer til det problematiske system. Det er kun et år siden, KMD købte Columbus' kommune-aktitiveter for 50 millioner kroner. Men pengene er ikke spildt, bedyrer KMD.

Under et år efter KMD købte alle kommune-aktiviteter fra sin eneste rival på totalløsninger til kommune-markedet, Columbus IT Partner, ønsker KMD at udradere det største tilbageværende Columbus-system fra jordens overflade.

Det drejer sig om de udskældte systemer til socialområdet, som Columbus IT Partner solgte til Odense Kommune i slutningen af 2001.

KMD og Odense Kommune forhandler i øjeblikket om systemernes fremtid, og går alt efter KMD's hoved, vil forhandlingerne ende med, at kommunen skrotter det gamle Columbus-system til fordel for et af KMD's egne systemer.

Vil ikke blive fornyet

- Vi vil naturligvis efterleve de nuværende kontrakter. Men vi har sagt til Odense Kommune, at de konkrete produkter, som kommunen har, ikke vil blive ophøjet til standard KMD-produkter. De bliver ikke fremadrettede produkter, som vi vil udvikle på, siger administrerende direktør i KMD, Lars Monrad-Gylling, til Computerworld Online.

Den melding tygger Odense Kommune nu på. Kommunen kan som alternativer vælge det gamle KMD-system, som den anvendte, før den indledte sit Columbus-eventyr, samt det nye KMDAktiv-system.

Hvilken mulighed, der i øjeblikket ser mest attraktiv ud set gennem kommunens briller, er ikke klart. Selv ønsker Odense Kommune ikke at komme med et bud på det foretrukne system.

- Vi ved først præcist, hvad det ender med, når forhandlingerne er ovre, siger direktør i Odense Kommunes Kultur- og Socialforvaltning, Leif Hansen, der forventer, at parterne vil have nået et resultatet mod slutningen af ugen.

Betalte 50 millioner kroner

KMD overtog systemerne, da selskabet købte alle Columbus IT Partners kommunale aktiviteter i slutningen i juni sidste år for 50 millioner kroner.

Selv om det er under et år siden, at KMD overtog systemerne, mener Lars Monrad-Gylling ikke, at de 50 millioner kroner er spildt.

- Vi købte noget erfaring og noget knowhow, der gjorde det muligt for os at rykke langt hurtigere på de her områder. Men det ændrer ikke på, at de konkrete produkter ikke vil blive ophøjet til standard-produkter, siger han.

Lars Monrad-Gylling peger på, at han ikke forventer, at Odense Kommune skal have et større beløb op ad lommen for at skifte system til et KMD-standardprodukt, som yderligere har den fordel, at mange kommuner i forvejen anvender det.

- De fleste kommuner vil i hvert fald helst have et standardprodukt, så man er mange om at betale udviklings-omkostningerne, siger han.

Stor irritation

Det har måske netop været den manglende udvikling, der har været årsagen til Odense Kommunes langt fra lykkelige affære med Columbus IT Partner-systemerne.

Både før og efter, KMD købte Columbus' kommune-aktiviteter, har systemerne nemlig voldt store problemer i Odense Kommunes Job- og Bistandsafdeling, der forlængst er blevet meldt til Arbejdstilsynet af fagforbundene Dansk Socialrådgiverforening og HK for de arbejdsmæssige problemer, som systemet har medført.

Blandet andet har medarbejderne sammenlagt mere end 1.000 overarbejdstimer på grund af det problematiske system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere